Pakar Kesihatan Anda

Kesihatan. Kebahagiaan. Semulajadi.

Pakar Kesihatan Anda - Kesihatan. Kebahagiaan. Semulajadi.

Kolagen Terbaik Untuk Lelaki

Jangan ingat perempuan je yang perlukan kolagen. Lelaki pun nak kulit cantik. Lelaki pun nak kulit bebas jerawat. Lelaki  pun nak awet muda supaya sentiasa kelihatan kacak & macho. Cuba bayangkan: Badan dah tough, perut dah kempis, rambut dah sikat penuh bergaya. Tapi muka kusam, tak berseri. Rugilah Bro! Nak tahu apa kolagen terbaik untuk lelaki?

kolagen terbaik untuk lelaki 300x244 Kolagen Terbaik Untuk Lelaki

Apakah Kolagen Terbaik Untuk Lelaki?

Shaklee Collagen Powder adalah jawapan untuk anda menjadi jejaka handsome yang memiliki kulit yang berseri, tak berminyak, bebas jerawat, jeragat & anjal. Cuma ambil satu sachet setiap hari, anda akan merasai perubahan pada kulit dalam masa 14 hari.

Macam Mana Kolagen Membantu Mendapatkan Kulit Yang Cantik?

Kulit kita terdiri daripada kolagen iaitu sejenis protein. Semakin usia kita meningkat, kolagen dalam kulit kita semakin berkurangan, menyebabkan kulit kita jadi bermasalah. Tak cantik macam zaman kita kanak-kanak dulu. Faktor pencemaran & pemakanan pun memainkan peranan juga. Mulalah keluar kedut-kedut kat keliling mata. Pipi pun dah tak anjal macam dulu.

Selain Untuk Kulit, Apa fungsi Lain Kolagen?

Collagen Powder Shaklee yang merupakan kolagen terbaik untuk lelaki ini bukan sahaja meningkatkan kualiti kulit anda, malah ia juga berfungsi untuk:

1. Menjaga kesihatan gigi anda. Tak adalah muda-muda lagi gigi dah bergoyang & luruh. Muka handsome, badan tough, tapi gigi tak cukup…. Apa cerita?

2. Menjaga kesihatan sendi-sendi & tulang. Orang lelaki mestilah kuat & gagah perkasa. Badan nak pakai lama tu. Takkan lah umur baru awal 30-an dah sakit-sakit lutut. Sakit-sakit sendi. Sakit pinggang. Memang tak macho.

kolagen untuk lelaki Kolagen Terbaik Untuk Lelaki

3. Kolagen juga memastikan anda memiliki saluran darah yang sihat. Badan kita kan penuh dengan saluran darah. Termasuklah alat kelamin. Shaklee Collagen Powder ni sememangnya kolagen terbaik untuk lelaki kerana ia menjaga saluran darah anda supaya sentiasa sihat. Tahukah anda, aliran darah yang baik sangat penting bagi menjaga kesihatan alat kelamin anda?

Jadi, kalau anda lelaki yang mengutamakan penampilan diri serta kesihatan luar & dalam, Collagen Powder Shaklee adalah jawapannya. Ia sememangnya kolagen terbaik untuk lelaki yang handsome & macho seperti anda. Nak order? Hubungi saya ditalian 012-9025232 sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Kolagen Terbaik Untuk Lelaki

Petua Putihkan Kemaluan Yang Mudah & Dijamin Berkesan

Kemaluan yang hitam boleh menyebabkan kita rasa rendah diri apabila bersama suami. Bagi anak gadis yang bakal bergelar pengantin baru, pastinya anda resah & tercari-cari petua putihkan kemaluan yang mudah & dijamin berkesan. Jom amalkan petua di bawah:

1. Cuka epal & baking powder

Bancuh & jadikan sebagai scrub. Gosok bahagian yang hitam dengan perlahan-lahan. Jangan sampai terluka pula ye. Amalkan selalu. Insya Allah akan nampak kesannya selepas beberapa bulan.

2. Seaweed atau rumpai laut

Amalkan memakan seaweed. Menurut kata mereka yang mengamalkannya, selepas 6 bulan akan nampak perubahan besar dikemaluan. Tapi kena banyak bersabar sebab petua ni mengambil masa yang lama untuk nampak hasilnya.

petua cerahkan kemaluan Petua Putihkan Kemaluan Yang Mudah & Dijamin Berkesan

3.  ESP & Vitamin C Shaklee

Gabungan 2 vitamin ini berfungsi untuk mencerahkan kulit, termasuk kemaluan wanita. KEsan dapat dilihat seawal satu bulan. Jika anda sedang mencari petua putihkan kemaluan yang mudah & dijamin berkesan, ESP & Vitamin C Shaklee adalah jawapannya. Harganya pun murah. Memang berbaloi-baloi.

Nakkan kemaluan yang putih & gebu? Jom dapatkan vitamin ini sekarang. Hubungi saya di sini. Lepas ni takdelah minta suami tutup lampu lagi sebelum bersama.

vitaminsayasignature 300x256 Petua Putihkan Kemaluan Yang Mudah & Dijamin Berkesan

 

Putihkan Celah Peha & Bawah Ketiak Dalam Masa 14 Hari

Masalah hitam di celah peha & bawah ketiak sememangnya menjadi mimpi ngeri setiap lelaki & wanita. Bukan sahaja nampak tak cantik, malah ia akan menyebabkan rasa rendah diri apabila bersama pasangan. Jangan bersedih! Jangan rasa rendah diri! Jom baca petua putihkan celah peha & bawah ketiak dalam masa 14 hari yang akan saya kongsikan di sini.

petua 300x180 Putihkan Celah Peha & Bawah Ketiak Dalam Masa 14 Hari

PETUA PUTIHKAN CELAH PEHA & BAWAH KETIAK DALAM MASA 14 HARI

1. Limau nipis & kapur sirih

Salah satu cara untuk putihkan celah peha & bawah ketiak yang hitam dalam masa 14 hari  adalah dengan menggunakan limau nipis dan kapur sirih. Caranya mudah saja. Perahkan sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawah ketiak dan biarkan selama 15 minit sebelum cuci dengan air bersih. Lakukan tiga kali seminggu.

2. Parutan lemon & timun

Amalkan mencuci ketiak & celah peha dengan parutan lemon dan timun. Kemudian biarkan biarkan selama 20 minit sebelum dibilas.

3. Batu tawas

Campurkan tawas dengan air suam. kemudian gosok di celah peha & bawah ketiak dengan menggunakan span atau tuala basah.

petua putihkan ketiak Putihkan Celah Peha & Bawah Ketiak Dalam Masa 14 Hari

4. Ubat gigi

Ambil ubat gigi & letakkan di kawasan hitam selama 5 minit. Jangan terlalu lama. Nanti panas pula!

5. Amalkan tips bercukur yang betul

Gunakan pencukur yang tajam setiap kali mencukur ketiak anda. Gunakan krim pencukur & cukur mengikut arah bulu anda tumbuh.

6. Scrub

Scrub dengan kerap untuk menganggalkan sel-sel kulit yang mati. Ia akan menggalakkan pertumbuhan sel yang baru & hasilnya kulit anda akan berjaya putihkan celah peha & bawah ketiak dalam masa 14 hari.

7. Collagen Powder Shaklee

Yang ini sememangnya petua putihkan celah peha & bawah ketiak dalam masa 14 hari yang dijamin berkesan. Collagen Powder Shaklee berfungsi untuk memberikan kulit yang cantik, halus, dan gebu  dengan tona warna yang cerah. Dengan pengambilan Collagen Powder Shaklee, anda akan dapat melihat perubahan warna di celah peha & bawah ketiak anda dalam masa 14 hari. Ya!!!! 14 hari sahaja.

Shaklee Collagen Powder 300x211 Putihkan Celah Peha & Bawah Ketiak Dalam Masa 14 Hari

Jadi, jika anda ingin putihkan celah peha & bawah ketiak dalam masa 14 hari, dapatkan Collagen Powder Shaklee dengan harga istimewa hari ini. Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Putihkan Celah Peha & Bawah Ketiak Dalam Masa 14 Hari

Tips Hilangkan Kedutan Di Wajah Dalam Masa 14 Hari

Selalunya bila sebut tentang kedutan di wajah, orang akan terbayangkan produk-produk mahal di pasaran yang berharga beribu-ribu. Mahukah anda kalau saya kongsikan tips hilangkan kedutan di wajah dalam masa 14 hari dengan kos yang murah & semestinya berkesan?

petua hilangkan kedutan 300x168 Tips Hilangkan Kedutan Di Wajah Dalam Masa 14 Hari

KEDUTAN DI WAJAH

Kebiasaanya kedutan di wajah datang bersama pakej berikut:

1. Jerawat

2. Jeragat

3. Kulit kusam dan gelap

4. Kedutan tidak sekata

5. Lingkaran gelap bawah mata

6. Kulit wajah kelihatan lebam & tidak berseri

7. Tona kulit tak sekata

8. Masalah kulit sensitif

9. Kulit mudah terbakar (sunburn)

10. Blackhead dan Whitehead yang degil

11. Kulit bersisik & kering di satu tempat, tapi berminyak di kawan lain

12. Pori-pori terbuka

13. Jerawat batu dan bernanah

APAKAH TIPS HILANGKAN KEDUTAN DI WAJAH DALAM MASA 14 HARI?

Vivix Shaklee merupakan jawapan bagi masalah kedutan di wajah anda. Dengan harga RM380 sebotol, ia tahan selama 2 bulan. Bagaimana Vivix Shaklee membantu menghilangkan kedutan di wajah  & menjadikan wajah anda cantik berseri serta sentiasa awet muda?

vivix shaklee Tips Hilangkan Kedutan Di Wajah Dalam Masa 14 Hari

Vivix adalah revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Ia berfungsi memperbaharui sel tubuh badan setiap hari. Dengan pengambilan Vivix Shaklee, setiap hari sel anda akan menjadi bertambah muda. Hasilnya? Kedutan di wajah akan hilang & diganti dengan kulit yang cantik & muda.

Bukan itu sahaja, sebagai bonus anda juga akan kembali bertenaga & terasa muda seperti dahulu kala. Apalah sangat harga RM380 yang anda bayar jika dibandingkan dengan khasiat yang diberikan, Lagi pun RM380 untuk 2 bulan yang mencantikkan anda dari dalam adalah jauh lebih murah jika dibandingkan dengan produk kecantikan lain yang berharga jauh lebih mahal & hanya membetulkan secara luaran.

petua hilangkan kedutan 4 Tips Hilangkan Kedutan Di Wajah Dalam Masa 14 Hari

Anda teruja dengan tips hilangkan kedutan di wajah dalam masa 14 hari yang saya kongsikan ini? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Vivix Shaklee dengan harga RM380 sahaja. Hubungi saya di:

012-9025232

vitaminbooth@yahoo.com

vitaminsayasignature 300x256 Tips Hilangkan Kedutan Di Wajah Dalam Masa 14 Hari

Penjelasan Isu Minyak Yuyi Cap Limau Haram Sebab Ada Lemak Babi

Ramai betul yang share kat Facebook mengenai isu Minyak Yuyi Cap Limau yang dikatakan haram sebab ada lemak babi. Betul ke Minyak Yuyi haram? Betul ke ada lemak babi? Kebanyakan ibu bapa di Malaysia menggunakan Minyak Yuyi Cap Limau kerana keberkesanan minyak ini menghilangkan masalah kembung yang dihadapi oleh bayi. Oleh itu, apabila isu ini timbul, sememangnya ramai yang susah hati, bukan?

minyak yuyi cap limau haram 300x212 Penjelasan Isu Minyak Yuyi Cap Limau Haram Sebab Ada Lemak Babi

Untuk makluman anda, Minyak Yuyi Cap Limau adalah produk perubatan tradisional yang telah didaftarkan dibawah Kementerian Kesihatan Malaysia sejak tahun 1999. Ia dikilangkan oleh Syarikat Weng Seng Medical Factory Sdn Bhd yang beralamat di Paya Terubong, Pulau Pinang. Selepas isu ini timbul, syarikat tersebut telah mengantar sample Minyak Yuyi Cap Limau untuk diuji oleh dua makmal berbeza bagi membuktikan bahawa ia tidak mempunyai kandungan lemak babi & haram seperti yang digembar-gemburkan.

Apakah Tujuan Ujian Makmal Yang Dilakukan? Bagaimana Ia Menjawab Isu Minyak Yuyi Haram Sebab Ada Lemak Babi?

Ujian makmal tersebut adalah untuk membuktikan bahawa tiada unsur lemak babi (lard) didalam Minyak Yuyi Cap Limau. Sekiranya ujian makmal tersebut membuktikan bahawa tiada kandungan lemak babi didalam minyak tersebut, maka terbuktilah bahawa berita yang disebarkan adalah fitnah semata-mata.

Berikut adalah keputusan ujian makmal yang dijalankan:

minyak yiyi cap limau halal 212x300 Penjelasan Isu Minyak Yuyi Cap Limau Haram Sebab Ada Lemak Babiminyak yu yee cap limau har 300x231 Penjelasan Isu Minyak Yuyi Cap Limau Haram Sebab Ada Lemak Babi

Jadi, sudah terbukti bahawa sangkaan bahawa Minyak Yuyi Cap Limau haram sebab ada lemak babi adalah salah sama sekali kerana ujian makmal ini telah membuktikan bahawa tiada langsung unsur babi didalam minyak tersebut.

Kenapa Hantar Sample Ke Makmal? Bukan Diambil Secara Rawak?

Ramai pula yang mempertikaikan kenapa sample tidak diambil secara rawak? Kononnya sample yang dihantar pastinya dibuat istimewa untuk ujian makmal, jadi bahan-bahan terlarang tidak dimasukkan. Syarikat milik orang Cina, apa dia peduli pasal Halal Haram?

Kalau anda masih mempunyai perasaan was-was seperti itu, jalan terbaik ialah berhenti menggunakan minyak ini kerana takut jatuh hukum haram. Jika anda mahu meneruskan penggunaan minyak ini, gunakan tanpa was-was. Masing-masing diberikan otak untuk berfikir apa yang baik & apa yang buruk. Anda buatlah pilihan yang bijak.

Tak Ada Ke Undang-undang Yang Mewajibkan Pengilang Memberitahu Pengguna Sekiranya Ada Unsur Babi Dalam Produk Mereka?

Mengikut peraturan pendaftaran produk farmaseutikal (DRGD) di Malaysia, setiap Syarikat wajib membuat pengisytiharan secara bertulis jika produk keluaran mereka mengandungi unsur haiwan dan meletakkan label yang menyatakan produk mengandungi unsur haiwan sama ada lembu, babi atau pun haiwan lain.

Bagi Minyak Yuyi Cap Limau, syarikat ini tidak membuat sebarang pengisyhtiharan kerana tiada unsur haiwan yang digunakan.

Sebagai kesimpulan, dua ujian makmal diatas adalah bukti bahawa isu minyak Yuyi Cap Limau haram sebab ada lemak babi adalah tidak benar sama sekali. Berhati-hati dengan apa yang dishare di facebook. Kaji. Elakkan menerima bulat-bulat kerana bimbang jatuh fitnah. Wallahualam.

vitaminsayasignature 300x256 Penjelasan Isu Minyak Yuyi Cap Limau Haram Sebab Ada Lemak Babi

 

 

Bulu Kucing Bahaya? Macam Mana Nak Elakkan Anak Terkena Asma?

Ramai ibu bapa beranak kecil takut untuk membela kucing kerana risau kononnya bulu kucing bahaya & menjadi punca asma. Malah ramai yang sanggup memberikan kucing kepada orang lain semata-mata kerana takut anak mengidap asma akibat bulu kucing. Yang sebenarnya, tiada masalah untuk anda membela kucing di rumah asalkan anda tahu macam mana cara nak elakkan anak terkena asma. Kucing kan binatang kesayangan nabi? Malah kucing juga pembawa rezeki. Jika anda mempunyai anak kecil & risau bulu kucing menjadi punca asma, sila amalkan tips berikut:

 bulu kucing punca asma 1 300x213 Bulu Kucing Bahaya? Macam Mana Nak Elakkan Anak Terkena Asma?

1. Periksa sejarah keluarga 

Pastikan sama ada anda atau pasangan mempunyai sejarah keluarga atau keturunan yang mempunyai asma. Dan lihat betapa serius asma tersebut. Jika anda sejarah asma yang teruk, anda perlu mengambil kangkah berjaga-jaga yang akan saya senaraikan dibawah.

2. Sejarah kesihatan anak

Jika anak anda sihat, tiada masalah untuk membela kucing. Tapi jika anak anda mempunyai sejarah asma atau bronchitis, anda perlu mengambil langkah berjaga-jaga yang akan saya terangkan sebentar lagi.

3. Kata-kata kita adalah doa

Setiap yang keluar dari mulut kita adalah doa. Kalau kita asyik sebut ” Habislah anak aku sakit… bulu kucing bahaya” Memang lama-lama doa anda akan dimakbulkan. Anak anda akan mendapat asma. Oleh itu, fikir yang baik-baik sahaja. Kita akan dapat perkara yang baik. Setiap hari ucapkan ” Kucing ni binatang kesayangan Rasulullah. Banyak pahala bela kucing. Semoga kita sekeluarga dimurahkan rezeki”.

4. Pilih kucing berbulu pendek atau sederhana panjang

Kucing berbulu panjang macam Persian seeloknya dielakkan kerana bulu kucing yang panjang lebih banyak yang gugur berbanding kucing berbulu pendek. Anak saya Nurul balqis mempunyai sejarah Bronchitis jadi kami memilih Ciko yang berbaka Tabby + Himalayan Persian. Bulu Ciko sederhana panjang jadi tak banyak yang gugur.

bulu kucing punca asma 211x300 Bulu Kucing Bahaya? Macam Mana Nak Elakkan Anak Terkena Asma?

5. Jaga kebersihan kucing

Mandikan kucing anda seminggu sekali. Bersihkan pasir kucing 2 kali sehari & tukar pasir setiap seminggu. Insya Allah jika kita menjaga kebersihan kucing kita, segala penyakit akan terhindar. Ini adalah tips penting untuk soalan macam mana nak elakkan anak terkena asma.

6. Jadikan bilik tidur sebagai kawasan “No Entry”

Kucing memang manja. Kalau boleh malam-malam dia nak join kita tidur dalam bilik bersama-sama. Jangan sesekali benarkan kucing masuk ke dalam bilik tidur. Apatah lagi naik ke atas katil kerana ia akan meninggalkan bulu di cadar & sarung bantal. Nanti bila kita tidur, kita sedut semua bulu yang ada.

7. Vacuum rumah selalu

Kalau anda ada karpet, vacuum karpet sekurang-kurangnya sekali sehari. Anak-anak biasanya bergolek kat atas karpet, jadi kalau kita kerap vacuum, Insya Allah tak banyak bulu yang disedut oleh anak-anak kita.

8. Makanan kucing berkualiti tinggi

Dulu sebelum kawin, suami saya pernah bela kucing & bagi makan Friskies. Bulu kucing memang banyak yang gugur. Kami bagi Ciko makan Royal Canin. Alhamdulillah tak banyak bulu Ciko yang gugur & najis pun tak berbau busuk. Jadi, apa salahnya kalau kita berbelanja lebih untuk beli makanan kucing. Untuk kesihatan anak-anak kita juga.

9. Sikat bulu kucing

Bagi kucing berbulu panjang atau sederhana panjang, pastikan anda sikat bulu kucing anda sekurang-kurangnya sekali sehari. Bila kita sikat bulu kucing, bulu-bulu yang dah tak kuat melekat akan gugur & tersangkut kat sikat bulu tu,. Jadi, tak banyaklah yang gugur ke lantai. Saya sikat bulu Ciko setiap pagi. Kira macam bonding time gitu. Ciko pun manja je duduk dalam pelukan saya.

bulu kucing punca asma 2 300x212 Bulu Kucing Bahaya? Macam Mana Nak Elakkan Anak Terkena Asma?

Jadi, kalau anda percaya bulu kucing punca bahaya dan sebabkan asma, apa kata anda amalkan tips macam mana nak elakkan anak terkena asma yang saya share tadi. Jika anda sedang mengandung atau merancang untuk mengandung, anda boleh membaca tentang betulkah kucing punca sukar hamil & keguguran di sini. Jika anak anda mengidap asma, anda boleh mengamalkan Set Asma Shaklee yang terbukti berkesan merawat asma secara semulajadi.

Semoga bermafaat!

vitaminsayasignature 300x256 Bulu Kucing Bahaya? Macam Mana Nak Elakkan Anak Terkena Asma?

 

Tips Kulit Cantik Berseri Macam Siti Nurhaliza

Semua orang inginkan kulit yang cantik, berseri, mulus & nampak muda seperti Siti Nurhaliza. Yang paling penting, tak perlukan bajet yang mahal. Apa kata kita amalkan petua kulit yang cantik menggunakan barang-barang yang ada di dalam dapur  atau pun bahasa mudahnya, stok makanan yang ada di dapur. Kan save budget tu.

 Masker Putih Telur

Anda boleh mendapat kulit yang cantik berseri dengan mengamalkan masker putih telur dan air limau nipis. Putih telur membantu menegangkan kulit dan mengecilkan liang-liang roma. Kandungan protein di dalam telur juga boleh membantu melembapkan kulit serta mempercepatkan proses regenerasi. Manakala limau nipis pula kaya dengan vitamin C yang berfungsi sebagai antioksida untuk membantu melawan penuaan. Amalkan masker ini sekurang-kurangnya seminggu sekali, pasti kulit anda akan cantik berseri macam siti Nurhaliza.

tips kulit cantik1 Tips Kulit Cantik Berseri Macam Siti Nurhaliza

Pengambilan Vitamin

Kandungan vitamin yang terdapat di dalam sayur-sayuran dan buah-buahan berfungsi melindungi dan memperbaiki sel-sel kulit untuk kekal awet muda. Jadi, pastikan anda memasukkan buah dan sayur ke dalam diet harian anda. Untuk mendapatkan kulit cantik berseri, pilih buah yang kaya dengan serat dan vitamin A, C dan E. Kalau anda jenis tak suka makan sayur atau buah, anda boleh mengamalkan Set Cantik Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan memberikan kulit cantik berseri.
Vitamin E Shaklee juga boleh dijadikan sebagai masker untuk mengecutkan jerawat dan dalam masa yang sama mengaahsilkan kulit yang cantik berseri.
Air Kosong

Jangan sesekali memandang enteng kepentingan  air putih dalam rutin harian anda. Air kosong mengandungi hidrogen, oksigen dan mineral yang  membantu melancarkan peredaran darah, membuang kotoran dan toksin di dalam tubuh sekali gus dapat membantu menjaga kelembapan ulit. Kekurangan air menyebabkan kulit mudah kering dan ini menyebabkan kulit anda tampak kusam dan mempe9nrcepatkan proses penuaan jika dibandingkan dengan kulit yang terpelihara kelembapannriya. Oleh itu, jika anda inginkan kulit yang cantik berseri, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong sehari.
air kosong Tips Kulit Cantik Berseri Macam Siti Nurhaliza
Tidur Secukupnya

Tidur yang berkualiti sekurang-kurangnya 7 jam sehari membolehkan tubuh berehat selain memproses dan memperbaiki sel di dalam badan. Jadikan bilik tidur anda sebagai zon yang selesa dan jika mahu menempatkan televisyen di dalam bilik, pastikan anda tidak membukanya kerana ia boleh menyebabkan tidur anda terganggu. Tidur dengan  lampu malap atau tidur didalam keadaan gelap akan membantu tubuh menghasilkan hormon yang baik untuk pertahanan tubuh sekali gus menjaga sel tubuh dari rosak. Kalau anda nak tahu, inilah antara tips Siti Nurhaliza mendapat kulit cantik dan berseri.
Cuci Muka Sekurang-kurangnya 2 Kali Sehari Iaitu Pagi & Malam
Cuci muka dengan  air suam & pastikan anda memilih pencuci muka yang  sesuai dengan kulit wajah. Jika anda memakai makeup, pastikan anda mencuci bersih wajah dan tiada sisa solekan yang tertinggal. Pastikan anda tidur dengan muka yang bersih dan segar.
Mudah sahaja kan? Semua tips kulit cantik ni boleh diamalkan tanpa mengeluarkan belanja yang mahal. Jom kita amalkan!
vitaminsayasignature 300x256 Tips Kulit Cantik Berseri Macam Siti Nurhaliza

 

 

Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

Awal Disember, Nurul Aina yang berumur 15 bulan disahkan dijangkiti Rotavirus. Pada awalnya Aina mengalami muntah-muntah & cirit-birit. Ramai kawan facebook membuat andaian bahawa Aina tersilap makan sewaktu di Bali, kerana kami baru pulang dari Bali pada hujung November. Tapi, bila difikirkan, kami balik dari Bali pada hujung November, Aina pula mula sakit pada 3 Disember. Jauh sangat jarak masa antara dua tarikh tu.

rotavirus 300x283 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

Untuk maklumat anda, kami suami isteri telah memutuskan untuk berhenti vaksinkan Aina. Suntikan terakhir yang kami berikan ialah semasa Aina berumur 6 bulan. Jadi, Aina memang tak pernah mendapat suntikan Rotavirus. Kami memilih untuk hentikan vaksin Aina selepas mengkaji segala pro & cons vaksin. Alhamdulillah Aina fully breastfeed & saya percaya susu ibu yang saya berikan adalah benteng paling kuat untuk Aina melawan setiap penyakit yang ada.

Saya juga suka untuk memaklumkan anda bahawa saya mengamalkan natural remedy dalam menyembuhkan penyakit anak-anak saya. Saya tidak memberikan anak-anak saya ubat KECUALI apabila sakit anak-anak saya tidak dapat disembuhkan dengan cara natural remedy.

Tanda-tanda Awal Rotavirus

3/12/2013

Waktu suap Aina lunch, tiba-tiba dia muntah. Masuk je suapan pertama dalam mulut terus dia muntah. Lepas tu dah taknak makan. Lepas sejam Aina muntah lagi. Tiba-tiba cirit-birit. Sampai ke malam, Aina muntah & cirit-birit tak henti-henti. Dia menangis & meragam sampai ke petang. Tidur pun sekejap-sekejap. Lepas Maghrib Aina menangis tak henti-henti. Kami buat keputusan untuk pergi ke emergency Ampang Puteri. Sampai sana Aina dapat injection ubat tahan muntah & garam ORS untuk elakkan dehydration. Plus ubat demam sebagai persediaan. Malam tu kami suami  isteri tak tidur sebab Aina sekejap-sekejap menangis walau pun tengah tidur.

4/12/2013

Muntah dah berhenti. Mungkin ubat tahan muntah yang disuntik tu berkesan. Tapi Aina demam teruk & tak henti-henti cirit-birit. Makan pun langsung taknak. Aina cuma survive dengan menyusu badan & minum air kosong. Saya pastikan Aina sentiasa minum air kosong. Sekejap-sekejap saya suap dia air & susukan dia. Oh lupa pula, saya adalah work at home mother (WAHM) jadi Aina berada dengan saya 24 jam sehari. Malamnya Aina tak tidur juga. Sekejap-sekejap menangis.

rotavirus 1 300x212 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

5/12/2013

Cirit-birit semakin teruk. Alhamdulillah demam dah kurang. Tapi bila memikirkan dah 3 hari Aina cirit-birit, kami putuskan untuk berjumpa PAED Aina di Ampang Puteri. Alangkah terkejutnya kami bila timbang Aina. Dalam masa 3 hari Aina hilang 500 gram. Nasib baik Aina masih aktif. Doktor sahkan Aina dijangkiti Rotavirus tapi bukan dari Bali kerana Rotavirus selalunya ada dalam badan paling lama 2 hari sebelum simptom timbul. Maksudnya Aina dijangkiti virus tersebut  di Malaysia.

Alhamdulillah walau pun Aina cirit-birit berhari-hari dan langsung tak makan, dia masih aktif & tak dehydrated. Doktor kata tak perlu masuk wad. Cuma monitor keadaan Aina. Kalau tapak kaki Aina pucat, cepat-cepat pergi ke emergency untuk drip & warded. Doktor bekalkan Smecta untuk keraskan najis & antibiotik untuk melawan Rotavirus.

Satu perkara yang saya suka tentang PAED Aina ialah:

1. Beliau langsung tak bangkitkan isu Aina yang belum divaksin.

2. Beliau langsung tak sebut tentang vaksin Rotavirus.

Beliau hormat keputusan kami yang memilih untuk berhenti memberikan vaksin kepada Aina. Malam tu saya pula demam.

Apa Yang Saya Lakukan Selepas Dapat Tahu Aina Dijangkiti Rotavirus? Bagaimana Saya Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik?

Balik rumah, saya study pasal Rotavirus yang SANGAT digeruni ibu bapa di Malaysia. Selepas saya dapat info yang berkaitan, apa yang saya buat:

1. Saya boost imunity dengan mengambil Nutriferon & Sustain Release Vitamin C Shaklee. Saya yakin Aina akan mendapat khasiat vitamin tersebut dari susu saya.

2. Saya sentiasa monitor Aina bagi meastikan Aina tidak dehydrated.

3. Saya monitor suhu Aina supaya tak cecah 39 darjah celcius. Alhamdulillsh hari ke4 Aina dah tak demam. Demam cuma 2 hari.

4. Antibiotic, Garam ORS, ubat demam & Smecta yang doktor bekalkan? Masih tersimpan didalam fridge. Langsung tak bersentuh.

Kami suami isteri dah macam Zombie sebab tak cukup rehat & tak tidur malam. Nasib baik suami saya seorang yang sangat ambil berat  tentang anak-anak, beliau ambil cuti untuk menemani saya. Aina terus cirit-birit & tak lalu makan sehingga 10/12/2013.  Badan Aina susut sampaikan bila pakai baju, jatuh bahu. Macam pakai baju orang lain. Memang sedih sangat waktu tu. Aina hilang 2 kg akibat Rotavirus.

merawat rotavirus secara se2 300x211 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

Akhirnya Aina sembuh!!!!!!

11/12/2013

Akhirnya cirit-birit Aina berhenti. Aina dah mula berselera makan. Mulut dia tak henti-henti mengunyah. Seronok kami tengok perkembangan Aina.

13/12/1023

Pipi Aina dah mula bulat kembali. Badan pun dah mula berisi. Bila dukung dah rasa Aina hantap semula. Sekejap je dah lenguh tangan. Alhamdulillah sehingga hari entry ini ditulis iaitu 23/12/2013 Aina sihat wal afiat & semakin bijak. Ternyata Rotavirus tidak seteruk seperti yang dimomokkan & Alhamdulillah saya berjaya merawat Rotavirus secara semulajadi tanpa ubat & antibiotik.  Syukur Alhamdulillah.

rotavirus 2 212x300 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

rotavirus 3 211x300 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

Inilah sedikit coretan mengenai pengalaman saya melawan Rotavirus secara semulajadi. Natural Remedy 1 – Antibiotics & Medicine 0.

vitaminsayasignature 300x256 Merawat Rotavirus Secara Semulajadi Tanpa Ubat & Antibiotik

 

 

Petua Gegata Paling Mujarab

Gegata, Lapar Garam, Ludah Pontianak adalah penyakit yang sama. Ianya sememangnya menyiksakan. Hanya orang yang kena tahu macam mana rasanya.  Terdapat 2 jenis Gegata iaitu akut & tidak akut. Anda mengidap Gegata Tidak Akut sekiranya ianya kurang daripada 6 minggu. Sekiranya anda menderita Gegata lebih daripada 6 minggu, ia adalah Gegata Akut. Nak tahu petua terbaik & cara menghilangkan gegata?

gegata shaklee Petua Gegata Paling Mujarab

1. Air kapur + Kunyit hidup

Tumbuk kunyit sampai lumat, campurkan sedikit air kapur. Sapu ke kawasan yang kena Gegata.

2. Halia Hidup

Ambil halia hidup. Sapukan ke tempat yang gatal. Anda akan merasa pedih. Tapi kegatalan akan hilang.

3. Garam bukit

Anda boleh cairkan garam bukit dalam sebesen air. kemudian sapu ke kawasan yang gatal. Anda juga boleh mandi dengan air garam bukit. Atau pun anda boleh beli sabun garam bukit & godok ke kawasan gatal.

4. Daun Pokok Bonglai.

Caranya:

Layurkan daun Bonglai di atas api kecil. Kemudian tampal di kawasan yang gatal. Selawat ke atas nabi & mohon semoga penyakit anda disembuhkan.

5. Set Gegata Shaklee

Set ini terdiri daripada B Complex, Alfalfa & Vitamin C & Nutriferon (sebagai tambahan )

set gegata shaklee 1 300x246 Petua Gegata Paling Mujarab

set gegata shaklee 300x225 Petua Gegata Paling Mujarab

Alfalfa berfungsi untuk menyahtoksin supaya semua toksin yang ada didalam badan anda akan dikeluarkan. Salah satu punca utama Gegata ialah kadar toksin yang tinggi didalam badan.

Vitamin C berfungsi untuk meningkatkan imuniti badan supaya dapat melaan Gegata yang dialami. Vitamin C juga memulihkan set kulit & membantu pertumbuhan sel kulit baru agar dapat menyingkirkan Gegata.

B Complex berfungsi untuk memulihkan kulit anda yang rosak & mengegrutu akibat Gegata.

Nutriferon pula berfungsi untuk meningkatkan imuniti anda supaya dapat melawan Gegata dengan lebih gagah. Ala-ala Power Rangers gitu. Saya cadangkan anda ambil Nutriferon kalau ada bajet yang cukup.

Kalau anda atau orang tersayang terkana Gegata, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan penawar Gegata yang paling mujarab.

vitaminsayasignature 300x256 Petua Gegata Paling Mujarab

Set Gout Shaklee: Penawar terbaik untuk Gout & Arthritis

Gout  atau Arthritis berlaku kerana kandungan Asid Urik yang berlebihan didalam badan. Badan manusia yang normal biasanya akan menyingkirkan Asid Urik melalui air kencing, tetapi apabila buah pinggang gagal berfungsi dengan baik,  terdapat Asid Urik yang berlebihan didalam badan mereka. Asid Urik tersebut akan membentuk kristal di sendi-sendi, terutamanya di sendi ibu jari dan menyebabkan kesakitan yang amat sangat apabila bergerak.

set gout shaklee 300x215 Set Gout Shaklee: Penawar terbaik untuk Gout & Arthritis

Apakah Rawatan Untuk Gout?

Pesakit Gout seharusnya mengelakkan makanan yang kaya dengan Purin (Protein) seperti ikan bilis, daging, dan organ dalaman. Ini kerana Purin akan meningkatkan jumlah Asid Urik didalam badan.

Pesakit Gout juga seharusnya mengambil air yang mencukupi setiap hari, iaitu sekurang-kurangnya 3 liter sehari supaya buah pinggang dapat berfungsi dengan baik dan menyingkirkan Asid Urik yang berlebihan dalam badan.

Anda juga boleh mengambil Set Gout Shaklee yang terdiri daripada Alfalfa, Performance Drink, OmegaGuard & Advance Joint Health Tablet (AJHT).

Alfalfa merupakan vitamin yang mempunyai 1001 khasiat. Salah satu daripadanya ialah untuk detox atau menyahtoksin dari badan. Kebiasaannya pesakit Gout mempunyai toksin yang tinggi dalam badan mereka. Oleh itu, proses detox akan membantu mengurangkan simptom Gout secara perlahan-lahan & akhirnya menyembuhkan Gout anda,

Performance Drink bagi mengelakkan dehidrasi. Buah pinggang pesakit Gout terpaksa bekerja dengan lebih keras berbanding manusia normal kerana kandungan Asid Urik yang berlebihan dalam badan mereka.

Omegaguard berfungsi untuk menghilangkan keradangan sendi & mengurangkan kesakitan yang dialami oleh pesakit gout.

AJHT pula berfungsi mengembalikan kesihatan sendi anda supaya pulih seperti biasa. Ia akan menghilangkan sakit-sakit sendi yang anda alami.

Berminat untuk mendapatkan Set Gout Shaklee dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang. Klik di sini untuk order.

vitaminsayasignature 300x256 Set Gout Shaklee: Penawar terbaik untuk Gout & Arthritis

pixel Set Gout Shaklee: Penawar terbaik untuk Gout & Arthritis

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.