Pakar Kesihatan Anda

Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

Pakar Kesihatan Anda - Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Demam denggi sememangnya menyeksakan. Hanya yang pernah alami saja tahu betapa siksa menganggung sakit sendi, sakit badan, cirit-birit, loya-loya dan pening kepala. Lagi teruk kalau kena denggi berdarah. Berikut adalah kompilasi petua rawat demam denggi yang terbukti berkesan, yang suami saya kumpul semasa saya terkena demam denggi tidak lama dahulu.

rawat demam denggi 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Bila saya recall semula, permulaan demam denggi yang saya alami ialah sakit badan yang melampau. Satu badan sengal macam dilenyek steamroll. Tak lama lepas tu saya tiba-tiba demam. Temperature naik mendadak. Bila pergi ke hospital disahkan denggi. Warded & drip. Masuk air berbotol-botol sampai tangan bengkak. Dah dirawat pun masih menderita. Sakit badan tak hilang, masih cirit-birit, dan kepala pening. Selera makan pun hilang.

Oleh itu saya faham bagaimana penderitaan pesakit demam denggi. Jika anda atau ahli keluarga disahkan demam denggi, boleh amalkan petua-petua berikut. Insya Allah berkesan.

1. Minum banyak air masak

Jika terkena denggi kita akan mengalami cirit-birit dan muntah-muntah. Badan akan kehilangan banyak air. Oleh itu adalah penting untuk minum air kosong dalam kuantiti yang banyak bagi mengelakkan dehidrasi.

2. Sup ketam

Katanya paling berkesan ialah ketam nipah. Tapi kalau tak jumpa ketam nipah, ketam apa-apa pun boleh. Resepi sup ketam yang mama buat untuk saya mudah sahaja. Bahan-bahannya:

2 ekor Ketam

Sup bunjut

Halia lebih kurang seinci

Bawang putih ( Lagi banyak lagi bagus )

Daun sup & daun bawang

Bawang merah

Tumis bawang merah & bawang putih. Apabila garing, masukkan ketam & semua bahan-bahan lain. Rebus sehingga ketam masak. Makan sup ini setiap hari. Insya Allah sel darah merah akan kembali seperti normal.

rawat demam denggi1 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

3. Jus daun betik

Memang sangat pahit tapi berkesan. Ambil pucuk betik yang tua. Tumbuk sehingga halus & perah jusnya. Minum sesudu jus tersebut setiap pagi.

4. Jus pegaga

Mudah sahaja. Cuma kisar & minumm jusnya. Rasanya pun sedap. Boleh tambah sedikit gula kalau nak lagi sedap.

5. Air 100 Plus

Tujuan kita minum air 100 plus ialah untuk menggantikan bendalir dalam badan yang hilang akibat cirit-birit dan muntah. Walau bagaimana pun perlu ingat bahawa ia adalah minuman isotonik yang tak berapa elok kalau diambil dalam kuantiti yang banyak. Sebagai alternatif kita boleh ambil Performance Drink Shaklee yang mempunyai fungsi sama seperti 100 Plus, tapi ianya selamat, berkhasiat, dan datang dalam perisa oren yang sedap.

rawat demam denggi2 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Pengambilan supplement membantu merawat demam denggi dengan lebih cepat

Set Denggi Shaklee telah membantu ramai pesakit demam denggi sembuh, termasuk saya. Saya sendiri dah rasa keberkesanannya. Malah doktor pun kagum bila tengok saya cepat recover walau pun asalnya bacaan platlet darah saya sangat rendah. Set ini terdiri daripada Performance Drink, Nutriferon & Vitamin C.

Performance Drink berfungsi menggantikan bendalir dalam badan yang hilang disebabkan oleh cirit-birit dan muntah. Ia juga memberikan kita tenaga. Dah asyik muntah & cirit-birit, badan pun lemah.

Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan imuniti supaya badan kita dapat melawan demam denggi tersebut. Semakin tinggi imuniti badan, semakin mudah kita melawan penyakit.

Vitamin C berfungsi untuk meningkatkan imuniti, seperti Nutriferon. Gabungan 3 vitamin dalam set ni akan membantu kita supaya sembuh dari demam denggi dengan cepat, dan yang paling penting kesengsaraan yang kita alami akan hilang, tak perlu lagi menderita.

rawat demam denggi3 300x138 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Cukuplah 5 petua yang saya kongsikan buat kali ini. Insya Allah saya akan kongsikan petua yang lain dalam entry yang akan datang. Semoga kompilasi petua rawat demam denggi yang terbukti berkesan ini bermanfaat untuk anda. Siksa kan menanggung sakit demam denggi? Jangan bertangguh lagi, dapatkan set denggi anda hari ini juga. Hubungi saya sekarang. Penderitaan anda pasti berakhir.

vitaminsayasignature 300x256 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Anda terlalu kurus? Rasa cemburu bila tengok orang lain ada bentuk badan yang cantik & menarik. Dah cuba macam-macam tapi berat badan macam tu jugak. Jangan susah hati. Jom saya kongsikan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan.

tips tambah berat badan 300x222 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

1. Makan makanan berkalori tinggi

Ini adalah langkah paling penting dalam penambahan berat badan. Lebihkan memakan makanan berkalori sebanyak 500-1000 kcal dalam sajian anda setiap hari. Dengan cara ini, anda boleh menambahkan berat badan anda sebanyak 0.5kg-1kg dalam tempoh seminggu. Apa yang dimaksudkan dengan makanan berkalori tinggi? Di antaranya ialah makanan bergoreng, makanan bersantan, dan makanan yang berlemak. Elakkan makanan pembakar lemak ya! Nak tahu apa dia makanan yang membantu membakar lemak? Jom baca di sini.

tips tambah berat badan3 300x297 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

2. Makan makanan berkarbohidrat tinggi

Kalori yang berlebihan dari pada makanan yang berkabohidrat tinggi seperti nasi lemak adalah seperti minyak enjin kepada badan anda. Antara makanan yang berkarbohidrat tinggi ialah nasi, roti, pasta dan segala jenis ubi. Bila makan gulai, ambil banyak kentang.

3. Ambil makanan berat 3 kali sehari beserta snacking berkalori tinggi

Makan dengan sukatan yang besar sekurang-kurangnya tiga kali sehari bersertakan snek yang berkalori tinggi.  Contoh snek berkalori tinggi ialah  karipap, sandwich, dan kuih-muih.  Bagaimanapun, snek yang dimakan itu tidak seharusnya menggantikan makanan-makanan yang berkhasiat. Makan selalu dan jangan abaikan waktu makan anda!

4. Makan lewat malam

Apabila kita makan lewat malam, badan tiada masa untuk memproses makanan tersebut kerana kita akan terus tidur. Ini adalah cara terbaik untuk menambah berat badan. Nak lagi berkesan? Lepas makan terus tidur.

5. Makan lebih daging merah

Daging merah seperti daging lembu, kambing, dan ayam mengandungi zat besi yang tinggi dan merupakan sumber protein yang baik untuk pertumbuhan otot-otot. Apabila otot kita terbina, maka berat badan akan bertambah & kita akan nampak semakin berisi.

6. Makan dan berehat secukupnya

Tiada gunanya anda memakan makanan yang berkalori tinggi sekiranya kalori itu membakar untuk membekalkan tenaga disebabkan oleh rehat yang tidak cukup. Bukan bermakna anda harus tidur sepanjang hari. Waktu rehat atau tidur selama 6-8 jam setiap hari sudah cukup memadai.

7. Minum jus buah-buahan dan susu

Minuman adalah cara paling mudah untuk meningkatkan pengambilan kalori. Apabila anda berasa haus, cuba amalkan meminum jus buah-buahan selain daripada air kosong.

8. Senaman membina otot

Pilih senaman yang membina otot. Nak tahu apa yang dimaksudkan dengan senaman membina otot? Jom baca penerangan saya tentang senaman membina otot di sini. Tapi saya nak ingatkan bahawa penambahan atau pembinaan tisu otot-otot adalah bergantung kepada susuk badan dan juga ciri-ciri genetik yang kita warisi.

9. Kurangkan stress

Ini sememangnya agak sukar untuk dilakukan tapi harus dicuba. Stres adalah salah satu punca yang menyebabkan kita hilang selera makan. Namun begitu ada juga orang yang makan berlebihan ketika menghadapi situasi sebegini. Apa pun elakkan stres kerana ianya tidak baik untuk kesihatan.

10. Jangan obses dengan alat penimbang

Tak perlu timbang berat badan setiap hari kerana anda pasti akan kecewa. Naik atas alat penimbang seminggu sekali, anda pasti akan tersenyum dengan penambahan berat badan yang berjaya dicapai. Amalkan 9 tips di atas & insya Allah anda berat badan anda akan bertambah.

Selain mengamalkan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan yang saya kongsikan tadi, anda juga boleh mengambil set tambah berat badan Shaklee untuk membantu anda menambah berat badan dengan lebih cepat. Set ini terdiri daripada B Complex, Vitalea & Mealshakes.

tips tambah berat badan1 300x182 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Vitalea adalah multivitamin yang memastikan badan mendapat semua nutrien yang diperlukan setiap hari. Apabila badan kita mendapat semua nutrien yang diperlukan, kita akan menjadi sihat kerana kekurangan  nutrien adalah antara punca kekurangan berat badan. Vitalea juga membantu meningkatkan selera makan.

B Complex membekalkan vitamin B yang diperlukan oleh badan & fungsi utamanya ialah untuk meningkatkan selera makan. Ambil B Complex dengan dos & aturan makan yang betul, selera makan anda pasti bertambah.

Mealshakes adalah minuman berperisa vanilla yang sedap, wangi & menyelerakan. Ia kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan dan yang paling penting, ia membantu meningkatkan selera makan. Serius! Anda pasti menyesal kerana tak ambil set ni dari awal.

Jika anda ada bajet yang lebih, boleh tambah Energizing Soy Protein (ESP) ke dalam set ini. Ya, biasa kita dengar ESP ni fungsinya untuk menguruskan badan. Tahukah anda, dengan aturam makan yang betul, ESP akan buatkan kita cepat lapar dan asyik nak makan aje. Betul. Saya serius ni. Jadi, kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah ESP. Dan sebagai bonus, anda bukan sahaja akan dapat tambah berat badan malah dapat meningkatkan tenaga dan kulit pun akan jadi semakin cantik. Klik sini untuk membaca khasiat ESP dengan lebih lanjut.

tips tambah berat badan2 300x200 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Kesimpulannya, impian anda untuk menambahkan berat badan dan mendapat berat badan yang cantik macam Che Ta bukanlah perkara yang mustahil. Anda boleh! Insya Allah dengan pengambilan set tambah berat badan Shaklee dan amalkan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan yang saya kongsikan tadi, anda pasti tersenyum lebar tiap kali naik atas mesin penimbang. Jangan buang masa lagi. Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

 

Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Sakit lutut dan sendi bukan sahaja melanda mereka yang berusia, malah mereka yang masih muda pun tak terkecuali daripada mengalami masalah tersebut. Jika anda mengalami masalah tersebut, apa kata kita kaji apakah punca sakit lutut dan sendi, dan kemudian saya akan kongsikan tips berkesan untuk mengatasinya.

punca sakit lutut dan sendi2 300x215 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Adalah penting untuk kita mengetahui apakah punca sakit lutut dan sendi supaya kita boleh melakukan pencegahan agar sakit tersebut dapat dielakkan daripada berulang semula. Di antara punca sakit lutu dan sendi adalah:

1. Berat badan berlebihan

Jika kita mempunya berat badan yang berlebihan, lutut dan sendi-sendi terpaksa menampung beban yang berlebihan sekali gus merosakkannya. Oleh itu, adalah penting untuk mendapatkan berat badan ideal. Jom baca di sini untuk mengetahui macam mana cara nak ketahui sama ada berat badan kita unggul atau pun tidak.

2. Kemalangan, kecederaan atau hentakan

Kemalangan, kecederaan atau hentakan akan menyebabkan berlakunya serpihan tulang (bone chips). Serpihan yang tidak dikeluarkan akan tersimpan didalam runag sendi dan menyebabkan bengkak & kesakitan. Sekiranya anda mengalami sebarang kejadian diatas & diikuti oleh sakit lutut atau sendi, sila berjumpa doktor dengan kadar segera.

3. Terlalu aktif

Jika anda terlalu aktif, terutamanya atlit yang saktif bersukan, kemungkinan besar anda alan mengalami Bursitis iaitu keadaan di mana selaput yang mengandungi lendir pelincir menjadi bengkak lalu menyebabkan kesakitan.

4. Osteoarthritis

Ia biasa berlaku kepada mereka yang berusia 50 tahun ke atas di mana lendir pelincir semakin berkurangan & menyebabkan geseran di antara sendi setiap kali anda bergerak lalu menyebabkan keradangan.

5. Kepala lutut (patela) beralih kedudukan

Keadaan ini biasa dihadapi oleh mereka yang bersukan. Apabila kepala lutut berlaih kedudukan, bengkak akan berlaku & menyebabkan kesakitan yang teramat sangat.

6. Usia

Semakin kita berusia, kolagen dan pelincir sendi semakin berkurangan dan menyebabkan berlakunya geseran dan radang setiap kali bergerak. Tiada apa yang dapat menghalang usia dari mengurangkan kolagen & pelincir dari tubuh badan, tapi insya Allah pengambilan supplement dapat membantu mengurangkan masalah ini.

Jika anda mengalami masalah sakit lutut dan sendi, usah berlengah lagi. Anda boleh mengamalkan Set Sendi Shaklee yang terbukti berkesan seawal 5 hari! Insya Allah dengan pengambilan yang betul secara konsisten, kesengsaraan anda akan hilang. Set ini terdiri daripada Ostematrix, OmegaGuard dan Advanced Joint Health Tablet.

punca sakit lutut dan sendi 177x300 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

punca sakit lutut dan sendi1 300x214 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

 Bagaimana Set Sendi Shaklee berfungsi menghilangkan masalah sakit sendi dan lutut yang anda alami?

Langkah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara iaitu:

  • Menyokong keselesaan sendi
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
  • Meningkatkan kesan kusyen

Langkah 2 : Mengurangkan inflamasi

OmegaGuard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. OmegaGuard juga bertindak sebagai pelincir yang membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas tanpa kesakitan.

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix kaya dengan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Insya Allah dengan pengambilan set sendi Shaklee secara konsisten, anda akan mendapat kesan positif seawal 5 hari. Anda boleh membaca testimoni mereka yang berpuas hati dengan set ini dengan klik di sini. Semoga perkongsian saya tentang punca sakit lutu dan sendi membantu anda. Berminat untuk mendapatkan set sendi Shaklee? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Petua Berkesan Hilangkan Bisul

Bisul terjadi apabila terdapat darah kotor yang berkumpul didalam saluran darah. Makin lama darah kotor tu akan jadi semakin banyak dan mula bernanah, tunggu masa je nak meletop. Bisul sememangnya menyakitkan. Tiada ubat untuk bisul melainkan tunggu sehingga ia masak & pecah sendiri. Sementara menunggu bisul anda masak, apa kata amalkan petua berkesan hilangkan bisul berikut:

petua hilangkan bisul 300x218 Petua Berkesan Hilangkan Bisul

Petua Berkesan Hilangkan Bisul

Berikut adalah petua berkesan hilangkan bisul yang boleh anda amalkan:

1. Jangan picit

Jangan picit atau pecahkan bisul tersebut, biarkan ia pecah sendiri. Jika anda picit bisul tersebut kemungkinan besar akan berlaku jangkitan dan menyebabkan bisul akan tumbuh semula. Atau pun dalam kes jangkitan serius anda akan mengalami keadaan di mana badan anda ditumbuhi bisul di merata tempat & berulang kali.

2. Cuka Makanan

Ambil segumpal kapas & rendamkan ke dalam cuka makanan sehingga meresap. Sapu cuka makanan tersebut ke sekeliling bisul sekerap yang mungkin.

3. Bawang Putih

Tumbuk bawang putih sehingga hancur. Lekapkan ke bisul & ikat dengan kain atau handiplas supaya bawang putih tersebut kekal melekat di situ.

petua hilangkan bisul1 300x218 Petua Berkesan Hilangkan Bisul

4. Beras dan kunyit hidup

Rendam segenggam beras & seketul kunyit hidup didalam air selama sejam. Kemudian tumbuk beras & kunyit tersebut. Lekapkan ke bisul sehingga kering.

5. Sireh

Kunyah daun sireh dan tekapkan ke bisul sehingga kering. Ini adalah petua lama orang melayu dan india.

6. Daun ubi keledek

Tumbuk beberapa helai daun ubi keledek dan tekapkan ke bisul anda. Biarkan sehingga kering.

7. Hisap keluar nanah bisul

Anda boleh lakukan teknik berbekam dengan menggunakan balang kaca atau pun gelas kaca. Bersihkan gelas tersebut, kemudian letakkan sebatang mancis yang menyala di dalam gelas tersebut. Ia akan mewujudkan vacuum didalam gelas tersebut. Kemudian keluarkan mancis tadi dan cepat-cepat tekapkan ke bisul anda. Insya Allah vacuum tersebut akan menarik keluar nanah & darah kotor yang terkumpul didalam bisul tersebut. Tapi teknik bekam ni agak sakit. Pastikan anda betul-betul bersedia sebelum mencuba

8. Menghiris keluar nanah

Kalau anda pergi ke klinik, jika bisul anda sudah terlalu lama tapi belum masak, doktor akan menghiris bisul untuk mengeluarkan nanah. Teknik menghiris untuk mengeluarkan nanah ni pun boleh tahan juga sakitnya.

9. Detoks

Bisul berlaku kerana darah kotor dan nanah yang tersumbat dalam saluran darah. Oleh itu cara terbaik untuk menghilangkan bisul dan mencegah bisul daripada tumbuh semula ialah dengan menyahtoksin atau detoks. Pengambilan Set Bisul Shaklee yang terdiri daripada Alfalfa Complex dan Garlic Complex membantu membersihkan darah kotor dan nanah yang terdapat dalam bisul. Set ini akan mencuci darah anda dari dalam secara perlahan-lahan. Insya Allah dengan pengambilan yang konsisten dan teratur, bisul anda akan mengecut dan tidak akan ada bisul yang tumbuh lagi.

petua hilangkan bisul2 300x239 Petua Berkesan Hilangkan Bisul

Semoga petua berkesan hilangkan bisul yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Jika anda sedang menderita disebabkan bisul, usah bertangguh lagi. Dapatkan Set Bisul Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk harga istimewa dan konsultasi terbaik!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Berkesan Hilangkan Bisul

 

Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

Sakit sendi, lutut dan tulang atau Osteoartritis bukan sahaja menyerang golongan emas, malahan mereka yang masih muda juga boleh menjadi mangsa terutamanya mereka yang mengalami masalah berat badan yang berlebihan atau pun mereka yang aktif bersukan. Ianya sangat menyiksakan. Jom saya kongsikan tips atasi sakit sendi lutut dan tulang atau Osteoartritis.

tips atasi sakit sendi lutu7 300x260 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

Tips Atasi Sakit  Sendi Lutut  Dan Tulang Atau Osteoartritis

Sakit sendi lutut dan tulang berpunca daripada hakisan kolagen & kekurangan pelincir di sendi tersebut. Anda boleh membaca dengan lebih lanjut tentang puncanya di sini. Jika anda mempunyai masalah tersebut, jom amalkan tips berikut:

1. Glukosamina

Glukosamina merupakan asid amino yang sangat penting bagi membina semula tulang rawan dan bendalir yang semakin haus dan berkurangan. Macam mana nak dapatkan Glukosamina? Tak perlu buang masa memikir dari mana nak dapatkan Glukosamina. Ianya merupakan bahan utama yang terdapat dalam Advance Joint Health Tablet Shaklee. Shaklee memberi jaminan bahawa anda akan mendapat kesan positif seawal 5 hari selepas pengambilan vitamin ini.

2.  Omega 3

Omega 3 boleh diperolehi dari minyak ikan. Ia berfungsi untuk mengurangkan keradangan dan inflamasi dalam sendi. Radang dan inflamasi tu lah yang menyebabkan kita rasa sakit bila bergerak. Omegaguard Shaklee jaya dengan Omega 3. Dengan pengambilan yang konsisten insya Allah anda pasti bebas dari belenggu sakit sendi lutut dan tulang yang menyiksakan.

3. Kalsium

Nak tulang yang kuat dan sihat? Semestinya anda perlukan kalsium. Anda boleh dapatkan kalsium dari susu, kekacang dan sayuran. Lebih mudah kalau anda ambil Ostematrix Shaklee yang sememangnya kaya dengan kalsium dan mineral.

tips atasi sakit sendi lutu1 300x213 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

4. Vitamin C

Vitamin C adalah sangat penting bagi melawan radikal bebas yang biasa ditemui dalam bendalir pesakit yang mengalami masalah Osteoartritis. Nak sihat? Kena lawan radikal bebas dalam bendalir sendi kita. Macam mana nak lawan? Ambil vitamin C setiap hari. Anda boleh dapatkan vitamin C dari buah-buahan, atau pun kalau nak lagi mudah cuma ambil satu biji Vitamin C Shaklee setiap hari. Sebiji Vitamin C Shaklee bersamaan 6 biji oren. Mudah kan? Jimat pun jimat.

5. Kolagen

Osteoartritis berpunca daripada hakisan kolagen jadi cara terbaik untuk mengatasinya ialah dengan pengambilan kolagen bagi membina semula kolagen yang hilang. Petua yang paling mudah ialah makan kaki ayam,lutut ayam atau pun ikan yang kaya dengan kolagen. Kalau nak mudah, anda ambil sahaja Shaklee Collagen Powder yang sememangnya kolagen terbaik di pasaran. Kolagen Shaklee diperbuat daripada sisik ikan merah yang tinggal jauh di dasar laut yang bebas dari sebarang pencemaran.

Anda nak ubati sakit sendi lutut dan tulang dengan segera?

Anda dah tak sanggup nak menanggung derita? Jangan berlengah lagi. Dapatkan Set Sendi Shaklee hari ini juga. Set ini terdiri daripada:

[ 1 ] Advance Joint Health Tablet
Membekalkan glukosamina daripada ekstrak jagung bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Ia turut diperkaya dengan Vitamin C yang diperlukan bagi sintesis kolagen yang merupakan satu komponen bagi tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh. Ekstrak Boswellia di dalam vitamin ini pula berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

[ 2 ] Omegaguard
Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

[ 3 ] Osteomatrix
OsteMatrix pula adalah supplemen Shaklee yang bertindak untuk mengekalkan tulang yang sihat dan kuat. Setiap hidangan Osteomatrix mengandungi 1000 mg Kalsium berasaskan semulajadi yang mudah diserap dan disertai dengan 400mg Magnesium bagi mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. OsteMatrix turut diperkaya dengan 400 IU Vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium dan mineral-mineral lain seperti Boron, Mangan, Tembaga dan Zinc bagi membantu metabolisme tulang dan mengaktifkan enzim yang membantu dalam kepadatan tulang. Ternyata OsteMatrix Shaklee lebih dari sekadar Kalsium biasa!

tips atasi sakit sendi lutu8 300x198 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

Jom kita tengok testimoni mereka yang berjaya sembuh dengan Set Sendi Shaklee.

tips atasi sakit sendi lutu 300x256 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

tips atasi sakit sendi lutu2 300x217 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

tips atasi sakit sendi lutu3 300x177 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

sakit sendi 283x300 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

sakit sendi 180x300 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

sakit sendi1 300x233 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

tips atasi sakit sendi lutu4 300x184 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

tips atasi sakit sendi lutu5 300x121 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

tips atasi sakit sendi lutu6 283x300 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

 Semoga tips atasi sakit sendi lutut dan tulang atau Osteoartritis yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk medapatkan Set Sendi Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Tips Atasi Sakit Sendi Lutut Dan Tulang Atau Osteoartritis

Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

Anda sering mengantuk semasa belajar? Tak boleh memberikan tumpuan semasa cikgu mengajar di hadapan kelas? Mudah hilang fokus kalau kelas terlalu lama? Susah untuk mengingati pelajaran? Markah tidak memuaskan setiap kali menduduki peperiksaan? Jom amalkan tips mudah hilangkan mengantuk semasa belajar. Insya Allah anda akan menjadi pelajar cemerlang seperti yang diimpikan!

tips hilangkan mengantuk se 300x268 Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

Apakah Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar?

1. Tidur secukupnya

Tidur yang tidak cukup akan menyebabkan anda tidak berada dalam keadaan segar semasa didalam kelas atau pun mengulangkaji pelajaran. Oleh itu pastikan anda tidur sekurang-kurangnya 8 jam sehari agar cergas & segar pada keesokan harinya. Elakkan tabiat tidur lewat malam.

2. Jangan Tidur berlebihan

Tidur berlebihan akan menyebabkan kita menjadi sembab, malas dan badan menjadi lemah. Amalkan budaya bangun awal setiap hari. Jika anda beragama islam, jangan tidur semula selepas solat subuh.

tips hilangkan mengantuk se2 300x203 Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

3. Badan terlalu letih

Jangan lakukan terlalu banyak aktiviti sehingga menyebabkan badan menjadi terlalu letih. Aktiviti sukan, riadah dan ko-kurikulum yang berlebihan boleh menjejaskan tumpuan anda kepada pelajaran sekali gus mempengaruhi keputusan peperiksaan. Kurangkan aktiviti di luar yang boleh menyebabkan anda keletihan.

4. Minat untuk belajar

Anda mungkin tidak menumpukan perhatian kerana anda tidak minat untuk belajar. Kenal pasti punca tersebut: adakah anda tidak suka subjek tersebut? Anda tidak suka cara cikgu mengajar? Atau anda memang tidak mahu belajar? Kenal pasti punca anda tidak minat untuk belajar, dan berbincang dengan ibu bapa atau guru yang anda percayai. Jangan biarkan ia berlarutan kerana akan menjejaskan masa depan anda.

5. Aktiviti fizikal

Jika anda seorang ulat buku yang sentiasa belajar tanpa sebarang aktiviti luar, kini tiba masanya untuk anda berubah. Mengadap buku 24 jam sehari bukanlah kaedah balajar yang terbaik. Luangkan sedikit masa untuk berjalan-jalan di luar & menghirup udara yang segar. Lihat kehijauan pokok. Udara segar & kehijauan boleh membantu menyegarkan otak yang penat belajar & meningkatkan tumpuan anda semasa belajar.

tips hilangkan mengantuk se1 300x221 Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

6. Sarapan pagi

Jangan abaikan sarapan pagi kerana ia merupakan sangat penting bagi setiap manusia. Meninggalkan sarapan pagi akan menjejaskan kecerdasan otak dan menyebabkan anda tidak dapat fokus semasa belajar akibat kekurangan oksigen didalam otak. Oleh itu, ambil sarapan pagi walau pun sekadar segelas susu & sekeping roti.

7. Pemakanan

Makan makanan berkhasiat yang membantu meningkatkan daya ingatan dan kesihatan seperti kurma, badam, kismis, madu,biji bijan, almond, kacang walnut, kacang hazel, brokoli, dan biji labu. Di samping itu pengambilan minyak ikan sangat membantu meningkatkan IQ dan daya ingatan agar anda semakin bijak dalam pelajaran.

8. Set Anak Pintar Shaklee.

Set Anak Pintar Shaklee tersiri daripada Vitalea, B Complex, dan Omegaguard yang berfungsi untuk menghilangkan mengantuk, membantu anda untuk fokus semasa belajar dan meningkatkan daya ingatan agar mudah menghafal pelajaran. Anda boleh membaca bagaimana set ini membantu meningkatkan prestasi pelajar dengan lebih lanjut di sini.

vitamin untuk pelajar1 294x300 Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

Semoga tips mudah hilangkan mengantuk semasa belajar yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set anak pintar Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Tips Mudah Hilangkan Mengantuk Semasa Belajar

Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar

Mengantuk, kurang fokus, lemah daya ingatan, mudah hilang tumpuan, dan cepat bosan semasa di dalam kelas adalah di antara masalah yang biasa dihadapi oleh pelajar. Tak kira anak anda pelajar di peringkat tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, atau universiti sekali pun, semestinya anda akan teruja jika saya katakan ada vitamin untuk tingkatkan prestasi pelajar.

vitamin untuk pelajar2 300x234 Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar

Anda pasti berasa lega jika saya katakan bahawa Set Anak Pintar Shaklee mampu meningkatkan prestasi anak-anak dengan cara membantu meningkatkan kecerdasan otak & kesihatan fizikal secara menyeluruh. Otak yang kurang cerdas akan menyebabkan gejala kurang fokus dalam pembelajaran, mudah hilang tumpuan, lemah daya ingatan dan sering mengantuk ketika dalam kelas. Manakala kesihatan fizikal juga amat penting kerana ia boleh mempengaruhi otak dan daya pemikiran. Fizikal yang lemah menyebabkan mudah letih, penat, lesu, stress, mudah demam dan selsema, migrain dan kurang bersemangat.

Set Anak Pintar Shaklee terbahagi kepada 2 kategori iaitu set untuk anak berumur 4-12 tahun, dan set untuk anak berumur 13 tahun ke atas.

Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar Berumur 4-12 Tahun

Set Anak Pintar Shaklee untuk anak berumur 4-12 tahun terdiri daripada Mealshake dan Omegaguard. Set ini boleh dimulakan seawal anak berumur satu tahun. Bagaimana set ini membantu meningkatkan kecerdasan otak & kecergasan fizikal anak-anak?

vitamin untuk pelajar 300x273 Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar

Mealshake adalah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin penting. Didalam setiap hidangan terdapat 25% vitamin A, 30 % vitamin B6, 20% vitamin B12, 30 % vitamin C, 10% vitamin D, 35% vitamin E, 30% daripadathiamin, 10% riboflavin, 35% niacin, 35% folat, biotin 35% dan 30% asid pantotenat. Dan juga 11 mineral penting iaitu 20% kalsium, 35% daripada besi, 15% daripada fosforus, 25%s daripada magnesium, 30 % zinc, 35% daripada selenium, 35% copper, 35% manganese  dan  35% molibdenum. Ia juga mengandungi  80mg natrium dan 275mg kalium. Mealshake membekalkan nutrien yang mencukupi bagi perkembangan dan tumbesaran anak-anak.

Omegaguard pula membantu meningkatkan imuniti anak-anak agar sentiasa sihat dan jauh dari sebarang penyakit. Ia juga meningkatkan IQ, daya ingatan, dan kemampuan anak untuk kekal fokus sepanjang tempoh pembelajaran.

Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar Berumur 13 Tahun Ke Atas

Bagi pelajar yang berumur 13 tahun ke atas, Set Anak Pintar terdiri daripada Vitalea, Omegaguard dan B Complex.

vitamin untuk pelajar1 294x300 Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar

Vitalea adalah multivitamin yang membekalkan semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan agar sentiasa sihat & cergas.

B Complex  berfungsi sebagai vitamin antistress yang membantu pelajar agar tidak mudah tertekan dengan bebanan homework, kelas tambahan, dan aktiviti harian. Vitamin B1 di dalam B Complex bertindak untuk membantu memetabolismekan karbohidrat dan meningkatkan penghadaman. Ia adalah nutrien penting yang menyokong sistem saraf, melawan tekanan dan membantu pelajar agar rasa lebih tenang. B Complex akan membantu agar anak anda tidak mudah mengantuk semasa di dalam kelas , tidak mudah stres akibat tekanan semasa belajar, tidak mudah lesu dan dijauhi migrain.

Omegaguard pula membantu meningkatkan kecerdasan, meningkatkan  fokus & daya ingatan agar prestasi pelajaran anak anda meningkat.

Insya Allah, pengambilan Set Anak Pintar Shaklee pasti akan membantu meningkatkan prestasi anak anda di sekolah. Set ini  yang terdiri daripada vitamin untuk tingkatkan prestasi pelajar sememangnya telah terbukti berjaya membantu ramai pelajar mendapat keputusan yang lebih baik. Berminat untuk mendapatkan set ini dengan harga istimewa dan aturan makan yang betul? Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 Vitamin Untuk Tingkatkan Prestasi Pelajar

10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Anda mempunyai masalah rambut berkelemumur atau keguguran rambut? Dua masalah ini sememangnya akan menyebabkan rambut anda menjadi berkurangan dan tidak cantik. Jika dibiarkan akan menyebabkan anda botak. Jangan tunggu lagi. Jom amalkan 10 petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan ini.

petua lebatkan rambut 300x196 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

1) Nanas

Kisar sebiji nanas hingga menjadi jus.Biarkan semalaman. Keesokan harinya lumurkan ke rambutdan biarkan selama 15-30 minit. Amalkan tiga kali seminggu.

2) Daun rambutan muda

Bersihkan beberapa helai daun rambutan muda,ramas ke dalam semangkuk air. Biarkan sehingga lendirnya keluar. Kemudian sapukan pada rambut dan biarkan lebih kurang 20 minit. Bersihkan rambut dengan air sejuk. Amalkan dua hari sekali.

3) Minyak kelapa

Ambil minyak kelapa dan sapukan ke rambut sebelum tidur. Biarkan semalaman dan keesokan harinya basuh sehingga bersih.Ulangi selalu dan lihat hasilnya.

4) Daun bunga raya

Ramas daun bunga raya dan beberapa helai daun pandan didalam sebesen air. Sapukan di kepala seperti menggunakan syampu. Bilas dengan air bersih. Lakukan seminggu sekali.

5) Santan Segar

Lumurkan ke kepala & biarkan selama satu jam. Kemudian bilas sehingga bersih.

petua lebatkan rambut2 300x188 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

6. Buah keras

Goreng tanpa minyak beberapa biji buah keras. Setelah cukup garing,sejukkan dan kisar halus. Gaul dengan minyak zaitun dan simpan sebagai tonik rambut. Sapukan pada seluruh kepala,biarkan semalaman dan bilas.

7) Daun pandan & santan

Tumbuk beberapa helai daun pandan sehingga hancur. Kemudian masukkan sedikit air dan perah. Sediakan semangkuk santan dan campurkan dengan pandan tadi. Kacau rata dan simpan semalaman. Keesokan harinya,sapukan bahan tadi pada rambut dan biar selama setengah jam. Bilas rambut dan lihat hasilnya dalam beberapa minggu.

8) Daun asin-asin & santan

Tumbuk segenggam daun asin-asin sehingga lumat. Perahkan airnya dan campurkan dengan semangkuk santan kelapa. Lumurkan pada rambut.Biarkan beberapa minit. Kemudian bilas dengan air suam.

9 Serbuk teh

Rendam tiga sudu serbuk teh semalaman bersama secawan air mendidih. Setelah sejuk embunkan selama satu malam. Setelah itu,sapukan pada kulit kepala dan biarkan selama satu jam. Kemudian cuci. Lakukan sebanyak tiga kali seminggu. Lihat hasilnya.

10. Set Rambut Lebat Shaklee

Petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan yang terakhir ialah Set Rambut Lebat Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan. Dengan penggunaan yang konsisten anda pasti berbangga dengan rambut anda yang lebat dan cantik.

petua lebatkan rambut1 300x214 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Semoga 10 petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set rambut lebat Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Rambut gugur dan berkelemumur jangan dipandang ringan. Kalau dibiarkan boleh menyebabkan ketidakselesaan dan paling teruk sekali boleh menyebabkan kebotakan. Jom saya kongsikan tips berkesan atasi masalah rambut gugur yang tak semua orang tahu.

petua rambut gugur 300x285 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

1. Jaga pemakanan

Makanan segera & makanan yang diletakkan bahan perasa adalah antara penyumbang utama masalah rambut gugur. Oleh itu amalkan pemakanan yang sihat agar anda tidak lagi dibelenggu masalah keguguran rambut.

2. Elakkan stress

Stress juga menyebabkan rambut gugur. Oleh itu, elakkan stress dan happy-happylah selalu.

3. Jangan warnakan rambut

Mewarnakan rambut boleh menyebabkan keguguran rambut. Oleh itu, kekalkan warna rambut yang asal jika mahu masalah keguguran rambut anda hilang.

4. Jangan simpan sikat dalam poket

Terutamanya orang lelaki. Ini kerana didalam poket terdapat banyak habuk yang akan melekat pada sikat. Apabila anda menyikat rambut, habuk tersebut akan berpindah ke kulit kepala dan menyebabkan masalah keguguran rambut.

5. Jangan mengusap rambut dengan tangan

Tabiat mengusap rambut dengan tangan akan menyebabkan baktria yang terdapat pada tangan berpindah ke kelapa anda

6. Tukar syampu

Dah penat bertukar syampu tapi masih sama? Tiba masanya untuk anda bertukar kepada Prosante Haircare Shaklee yang terbukti berkesan mengatasi masalah keguguran rambut. Dengan pengambilan set penjagaan rambut ini, anda akan mendapat rambut yang cantik & lebat. Tiada lagi masalah rambut gugur. Nak kesan yang lebih bagus? Ambil bersama Zinc Complex Shaklee.

petua rambut gugur1 231x300 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Semoga tips berkesan atasi masalah rambut gugur yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Ingin mendapatkan Prosante Haircare Shaklee & Zinc Complex dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

Anda mempunyai masalah kelemumur yang merimaskan? Dah penat bertukar syampu tapi kepala tetap berkelemumur. Lagi teruk kalau anda bertudung. Jangan susah hati. Jom amalkan petua mudah menghilangkan kelemumur yang terbukti berkesan berikut:

petua hilangkan kelemumur 300x220 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

1. Cuka makanan

Cuka makanan adalah ubat yang sangat baik untuk menghilangkan kelemumur. Campurkan 1 cawan cuka makanan dengan 1 cawan air, dan tuangkan pada kulit kepala. Ramas rambut sehingga rata, biarkan selama 5 minit dan bilas. Keringkan rambut.

Anda juga boleh mencuci rambut dengan satu 1 cuka yang dicampur dengan 3 sudu minyak, kemudian dibersihkan dengan syampu.

2. Serbuk penaik

Ambil segenggam baking soda dan gosok kulit kepala. Kemudian bilas dengan baik supaya semua soda hilang dari rambut Anda. Lakukan sekerap yang mungkin. Pada mulanya, rambut Anda boleh menjadi sedikit kering, tetapi selepas seminggu anda akan melihat perbezaan. Kulit kepala anda akan mula menghasilkan minyak semula jadi yang menghilangkan kelemumur dikepala.

3. Limau purut

Potong limau purut dan sapukan ke kulit kepala. Pastikan semua kulit kepala diliputi tanpa ada bahagian yang tertinggal. Biarkan 10 minit sebelum bilas. Kepala Anda akan berbau limau yang harum dan segar. Insya Allah kelemumur anda juga akan hilang. Ulangi beberapa kali sehingga kelemumur anda hilang sepenuhnya.

petua hilangkan kelemumur1 300x226 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

4. Garam

Semasa mandi, taburkan garam ke atas kepala & dan gosok.. Bilas selepas 5 minit  dan cuci rambut anda dengan syampu.

5. Santan

Ambil santan dari separuh kelapa dan campurkan dengan segelas jus nanas, segelas  jus limau, dan setengah gelas air kelapa. Kacau rata. Gunakan campuran ini untuk mencuci rambut anda sekali setiap lima hari. Selepas setengah jam, bilas & syampu.

6. Prosante Haircare Shaklee

Shaklee Purifying Shampoo membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menyebabkan rambut gugur. Syampu ini akan memberikankan rambut :

[✔] Bebas dari sebum yang terkumpul, pencemaran persekitaran dan timbunan produk dandanan. Mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut.

[✔] Keseimbangan pH untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan kilauan rambut.

[✔] Menangani cabaran alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan imbangan lipid.

[✔] Bebas dari pengelupasan. Menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan rambut berminyak dan berkelemumur serta membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala.

Anda akan mendapat kesan yang lebih baik jika syampu ini diamalkan bersama Zinc Complex yang berfungsi mengatasi masalah rambut gugur.

petua hilangkan kelemumur2 300x208 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

 Semoga petua mudah menghilangkan kelemumur yang terbukti berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Purifying Shampoo dan Zinc Complex untuk rambut yang cantik dan bebas kelelumur? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

pixel Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.