Pakar Kesihatan Anda

Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

Pakar Kesihatan Anda - Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Anda mempunyai masalah rambut berkelemumur atau keguguran rambut? Dua masalah ini sememangnya akan menyebabkan rambut anda menjadi berkurangan dan tidak cantik. Jika dibiarkan akan menyebabkan anda botak. Jangan tunggu lagi. Jom amalkan 10 petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan ini.

petua lebatkan rambut 300x196 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

1) Nanas

Kisar sebiji nanas hingga menjadi jus.Biarkan semalaman. Keesokan harinya lumurkan ke rambutdan biarkan selama 15-30 minit. Amalkan tiga kali seminggu.

2) Daun rambutan muda

Bersihkan beberapa helai daun rambutan muda,ramas ke dalam semangkuk air. Biarkan sehingga lendirnya keluar. Kemudian sapukan pada rambut dan biarkan lebih kurang 20 minit. Bersihkan rambut dengan air sejuk. Amalkan dua hari sekali.

3) Minyak kelapa

Ambil minyak kelapa dan sapukan ke rambut sebelum tidur. Biarkan semalaman dan keesokan harinya basuh sehingga bersih.Ulangi selalu dan lihat hasilnya.

4) Daun bunga raya

Ramas daun bunga raya dan beberapa helai daun pandan didalam sebesen air. Sapukan di kepala seperti menggunakan syampu. Bilas dengan air bersih. Lakukan seminggu sekali.

5) Santan Segar

Lumurkan ke kepala & biarkan selama satu jam. Kemudian bilas sehingga bersih.

petua lebatkan rambut2 300x188 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

6. Buah keras

Goreng tanpa minyak beberapa biji buah keras. Setelah cukup garing,sejukkan dan kisar halus. Gaul dengan minyak zaitun dan simpan sebagai tonik rambut. Sapukan pada seluruh kepala,biarkan semalaman dan bilas.

7) Daun pandan & santan

Tumbuk beberapa helai daun pandan sehingga hancur. Kemudian masukkan sedikit air dan perah. Sediakan semangkuk santan dan campurkan dengan pandan tadi. Kacau rata dan simpan semalaman. Keesokan harinya,sapukan bahan tadi pada rambut dan biar selama setengah jam. Bilas rambut dan lihat hasilnya dalam beberapa minggu.

8) Daun asin-asin & santan

Tumbuk segenggam daun asin-asin sehingga lumat. Perahkan airnya dan campurkan dengan semangkuk santan kelapa. Lumurkan pada rambut.Biarkan beberapa minit. Kemudian bilas dengan air suam.

9 Serbuk teh

Rendam tiga sudu serbuk teh semalaman bersama secawan air mendidih. Setelah sejuk embunkan selama satu malam. Setelah itu,sapukan pada kulit kepala dan biarkan selama satu jam. Kemudian cuci. Lakukan sebanyak tiga kali seminggu. Lihat hasilnya.

10. Set Rambut Lebat Shaklee

Petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan yang terakhir ialah Set Rambut Lebat Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan. Dengan penggunaan yang konsisten anda pasti berbangga dengan rambut anda yang lebat dan cantik.

petua lebatkan rambut1 300x214 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Semoga 10 petua lebatkan rambut yang rugi kalau tak diamalkan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set rambut lebat Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 10 Petua Lebatkan Rambut Yang Rugi Kalau Tak Diamalkan

Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Rambut gugur dan berkelemumur jangan dipandang ringan. Kalau dibiarkan boleh menyebabkan ketidakselesaan dan paling teruk sekali boleh menyebabkan kebotakan. Jom saya kongsikan tips berkesan atasi masalah rambut gugur yang tak semua orang tahu.

petua rambut gugur 300x285 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

1. Jaga pemakanan

Makanan segera & makanan yang diletakkan bahan perasa adalah antara penyumbang utama masalah rambut gugur. Oleh itu amalkan pemakanan yang sihat agar anda tidak lagi dibelenggu masalah keguguran rambut.

2. Elakkan stress

Stress juga menyebabkan rambut gugur. Oleh itu, elakkan stress dan happy-happylah selalu.

3. Jangan warnakan rambut

Mewarnakan rambut boleh menyebabkan keguguran rambut. Oleh itu, kekalkan warna rambut yang asal jika mahu masalah keguguran rambut anda hilang.

4. Jangan simpan sikat dalam poket

Terutamanya orang lelaki. Ini kerana didalam poket terdapat banyak habuk yang akan melekat pada sikat. Apabila anda menyikat rambut, habuk tersebut akan berpindah ke kulit kepala dan menyebabkan masalah keguguran rambut.

5. Jangan mengusap rambut dengan tangan

Tabiat mengusap rambut dengan tangan akan menyebabkan baktria yang terdapat pada tangan berpindah ke kelapa anda

6. Tukar syampu

Dah penat bertukar syampu tapi masih sama? Tiba masanya untuk anda bertukar kepada Prosante Haircare Shaklee yang terbukti berkesan mengatasi masalah keguguran rambut. Dengan pengambilan set penjagaan rambut ini, anda akan mendapat rambut yang cantik & lebat. Tiada lagi masalah rambut gugur. Nak kesan yang lebih bagus? Ambil bersama Zinc Complex Shaklee.

petua rambut gugur1 231x300 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Semoga tips berkesan atasi masalah rambut gugur yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Ingin mendapatkan Prosante Haircare Shaklee & Zinc Complex dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Tips Berkesan Atasi Masalah Rambut Gugur Yang Tak Semua Orang Tahu

Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

Anda mempunyai masalah kelemumur yang merimaskan? Dah penat bertukar syampu tapi kepala tetap berkelemumur. Lagi teruk kalau anda bertudung. Jangan susah hati. Jom amalkan petua mudah menghilangkan kelemumur yang terbukti berkesan berikut:

petua hilangkan kelemumur 300x220 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

1. Cuka makanan

Cuka makanan adalah ubat yang sangat baik untuk menghilangkan kelemumur. Campurkan 1 cawan cuka makanan dengan 1 cawan air, dan tuangkan pada kulit kepala. Ramas rambut sehingga rata, biarkan selama 5 minit dan bilas. Keringkan rambut.

Anda juga boleh mencuci rambut dengan satu 1 cuka yang dicampur dengan 3 sudu minyak, kemudian dibersihkan dengan syampu.

2. Serbuk penaik

Ambil segenggam baking soda dan gosok kulit kepala. Kemudian bilas dengan baik supaya semua soda hilang dari rambut Anda. Lakukan sekerap yang mungkin. Pada mulanya, rambut Anda boleh menjadi sedikit kering, tetapi selepas seminggu anda akan melihat perbezaan. Kulit kepala anda akan mula menghasilkan minyak semula jadi yang menghilangkan kelemumur dikepala.

3. Limau purut

Potong limau purut dan sapukan ke kulit kepala. Pastikan semua kulit kepala diliputi tanpa ada bahagian yang tertinggal. Biarkan 10 minit sebelum bilas. Kepala Anda akan berbau limau yang harum dan segar. Insya Allah kelemumur anda juga akan hilang. Ulangi beberapa kali sehingga kelemumur anda hilang sepenuhnya.

petua hilangkan kelemumur1 300x226 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

4. Garam

Semasa mandi, taburkan garam ke atas kepala & dan gosok.. Bilas selepas 5 minit  dan cuci rambut anda dengan syampu.

5. Santan

Ambil santan dari separuh kelapa dan campurkan dengan segelas jus nanas, segelas  jus limau, dan setengah gelas air kelapa. Kacau rata. Gunakan campuran ini untuk mencuci rambut anda sekali setiap lima hari. Selepas setengah jam, bilas & syampu.

6. Prosante Haircare Shaklee

Shaklee Purifying Shampoo membersih dengan lengkap, mendalam untuk menghapuskan kotoran dan pembentukan minyak tanpa menyebabkan rambut gugur. Syampu ini akan memberikankan rambut :

[✔] Bebas dari sebum yang terkumpul, pencemaran persekitaran dan timbunan produk dandanan. Mengembalikan sinaran dan menyerlahkan tekstur asli rambut.

[✔] Keseimbangan pH untuk melindungi kutikel rambut dan menjamin body, lift dan kilauan rambut.

[✔] Menangani cabaran alam sekitar dengan melindungi kelembapan dan imbangan lipid.

[✔] Bebas dari pengelupasan. Menampilkan Scalp Health Complex untuk mengurangkan rambut berminyak dan berkelemumur serta membantu menyokong imbangan mikroflora kulit kepala.

Anda akan mendapat kesan yang lebih baik jika syampu ini diamalkan bersama Zinc Complex yang berfungsi mengatasi masalah rambut gugur.

petua hilangkan kelemumur2 300x208 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

 Semoga petua mudah menghilangkan kelemumur yang terbukti berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Purifying Shampoo dan Zinc Complex untuk rambut yang cantik dan bebas kelelumur? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Mudah Menghilangkan Kelemumur Yang Terbukti Berkesan

10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

Sembelit sememangnya menyakitkan. Jika berlarutan akan menyebabkan buasir. Sembelit bukan sahaja dialami oleh orang dewasa, malah ia juga dialami oleh kanak-kanak. Jika anda atau orang tersayang mengalami masalah sembelit, jangan berlengah lagi. Jom amalkan 10 cara merawat sembelit yang berkesan dan semulajadi yang akan saya kongsikan di bawah:

sembelit 300x164 10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

1. Minum air secukupnya

Punca utama sembelit ialah kurang minum air. Kekurangan air akan menyebabkan najis menjadi keras, sekali gus mengakibatkan sembelit. Oleh itu, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 7 gelas air kosong setiap hari bagi memastikan badan mendapat air yang secukupnya.

Air adalah cecair terbaik yang mencuci bahan buangan dan toksin yang terdapat dalam badan kita. Minuman lain seperti jus dan soda perlu dikurangkan kerana mempunyai kandungan gula berlebihan atau mungkin menyebabkan sembelit semakin parah.

2. Makan buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan yang tinggi serat

Kita memerlukan sekurang-kurangnya 24-38 gram serat sehari. Sembelit adalah satu petanda bahawa anda tidak mengambil serat yang secukupnya dalam diet seharin. Fungsi serat ialah untuk menyerap air dan melembutkan najis. Di antara makanan tinggi serat yang boleh anda amalkan ialah raspberi, pear, epal, pasta, barli,  kacang hitam, lentil, kacang hijau, dan brokoli.

3. Kafein

Ramai orang menganggap kopi membantu melegakan sembelit dengan cepat. Ini kerana kafein dalam kopi boleh merangsang otot dalam sistem pencernaan dan menyebabkan pergerakan usus. Namun begitu, kopi juga diuretik di mana ia menyerap kelembapan daripada najis, menjadikan mereka sukar untuk membuang air. Oleh itu, pastikan anda tidak mengambil kafein secara berlebihan.

4. Buah Prune

Buah prune atau jus prune adalah sangat berkesan untuk mengatasi masalah sembelit. Prune mengandungi sorbitol iaitu sejenis bahan yang membantu melegakan sembelit secara semulajadi. Sorbitol adalah perangsang kolon ringan yang membantu mengurangkan masa pergerakan najis dan seterusnya mengurangkan risiko sembelit.

sembelit1 300x207 10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

5. Bersenam

Jangan tak percaya! Bersenam pun boleh membantu anda merawat sembelit. Bila kita bersenam, badan akan aktif bergerak. Maka sistem pencernaan kita juga akan bergerak. Takde masa untuk bersenam? Jalan-jalan kat shopping complex pun dikira sebagai bersenam juga. Yang penting kita aktif.

6.  Flaxseed Oil

Flaxseed Oil sememangnya membantu mengatasi sembelit. Ia membentuk satu lapisan di dinding usus & najis. Ia juga meningkatkan pergerakan usus. Amalkan mengambil Flaxseed oil bersama oren kerana oren sangat kaya dengan fiber. Resepinya mudah sahaja. Sediakan satu gelas jus oren & tambahkan 1 sudu flaxseed oil. Amalkan selalu. Insya Allah, anda akan melihat kesannya.

7. Aloe vera

Aloe vera bukan sahaja baik untuk kulit, malah ia juga sangat berkesan untuk melegakan sembelit. Adalah lebih baik jika anda menggunakan gel aloe vera yang segar dari pokok. Caranya: Minum 2 sudu gel aloe vera setiap pagi. Kalau takde eloe vera segar, boleh minum 1 gelas  jus aloe vera yang dibeli di kedai setiap pagi.

8. Amalkan jadual ke tandas

Buat satu jadual untuk anda membuang air besar. Contohnya, sebaik sahaja bangun tidur terus ke tandas. Lama-kelamaan badan akan mula menyesuaikan diri dengan rutin tersebut, sekali gus pergerakan usus akan menjadi lebih mudah & melegakan sembelit yang anda alami. Sembelit sememangnya menyakitkan, oleh itu pastikan anda dalam keadaan relax semasa berada di tandas.

9. Soda bikarbonat

Soda bikarbonat sememangnya serba guna. Oleh kerana ia mengandungi bikarbonat, ia berfungsi untuk memaksa angin keluar dari badan, dan salah satu daripada laluan angin untuk keluar dari badan kita ialah dubur. Ia membantu proses pergerakan usus berjalan dengan lancar. Disamping itu, soda bikarbonat membantu mengalkalikan perut & meneutralkan asid dalam perut. Cara pengambilannya ialah campurkan 1 sudu soda bikarbonat dengan 1/4 cawan air suam. Minum secepat yang mungkin.

10. Set sembelit Shaklee

Set ini sememangnya terbukti telah membantu ramai pelanggan saya yang mengalami masalah sembelit. Set ini terdiri daripada Ostematrix dan Herblax. Ostematrix berfungsi untuk melembutkan najis sementara Herblax membantu melawaskan. Insya Allah, dengan aturan makan dan doa yang betul, anda akan mengalami perbezaan dalam masa 5 hari. Jika anda mengandung, pun boleh amalkan set sembelit ini.

set sembelit shaklee 300x177 10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

Semoga 10 cara merawat sembelit yang berkesan dan semulajadi yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set sembelit Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 10 Cara Merawat Sembelit Yang Berkesan Dan Semulajadi

6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

Tekanan darah tinggi atau Hypertension sememangnya penyakit yang digeruni oleh rakyat Malaysia. Mencegah adalah lebih baik daripada merawat. Oleh itu jom saya kongsikan 6 cara mudah mencegah tekanan darah tinggi atau Hypertension sebagai panduan kita bersama.

tekanan darah tinggi 300x179 6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

Berikut adalah 6 cara mudah mencegah tekanan darah tinggi atau Hypertension yang boleh kita amalkan setiap hari:

1. Makan makanan seimbang

Semua orang tahu bahawa makanan seimbang adalah penting dalam kehidupan seharian. Makan makanan berkhasiat mengikut piramid makanan. Kurangkan pengambilan makanan segrea, kurangkan makan di luar, dan kurangkan makanan berlemak & tinggi kalori. Insya Allah jika kita konsisten menjaga amalan pemakanan, kita akan dapat mencegah penyakit Hypertension.

2. Kurangkan garam dalam makanan

Garam berlebihan adalah antara punca utama penyakit tekanan datah tinggi. Oleh itu, kurangkan garam dalam makanan. Memasak di rumah adalah langkah yang terbaik kerana kita boleh mengawal jumlah garam yang dimasukkan ke dalam masakan.

3. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu

Senaman sememangnya elemen yang penting dalam menjaga kesihatan. Amalkan bersenam sekurang-kurangnya 20 minit sebanyak 3 kali seminggu telah terbukti berkesan untuk mencegah tekanan darah tinggi. Ia juga memberikan kecergasan & membantu mengawal berat badan.

cara cegah tekanan darah t 300x155 6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

4. Alkohol

Elakkan alkohol kerana ia adalah antara punca utama yang menyumbang kepada kenaikan tekanan darah dalam badan kita.

5. Periksa tekanan darah secara berkala

Adalah penting untuk anda mengetahui cara bacaan tekanan darah tinggi agar dapat mengesan tekanan darah tinggi pada peringkat awal.

6. Vitamin untuk kesihatan

Pengambilan vitamin semulajadi juga membantu mencegah tekanan darah tinggi. Set Cegah Darah Tinggi yang terdiri daripada ESP & Omega Guard membantu mengawal tekanan darah agar sentiasa berada dalam keadaan seimbang. Di samping itu, dua vitamin tersebut membantu memberikan anda tenaga & kesihatan yang baik.

cara cegah tekanan darah t1 300x203 6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

Semoga 6 cara mudah mencegah tekanan darah tinggi atau Hypertension yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Anda juga boleh mmebaca tips menurunkan tekanan darah tinggi yang saya kongsikan di sini. Berminat untuk mendapatkan Set Cegah Darah Tinggi Shaklee dengan harga istimewa & konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 6 Cara Mudah Mencegah Tekanan Darah Tinggi Atau Hypertension

7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

Menjaga kecantikan bukan terhad kepada penjagaan muka & tubuh badan sahaja. Tumit juga perlu dijaga. Tumit merekah bukan sahaja memalukan malah ada yang sampai ketahap tumit berdarah & menyakitkan. Anda ada masalah tumit merekah? Jom saya kongsikan 7 petua mudah merawat tumit kering dan merekah.

petua rawat tumit merekah 300x187 7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

1. Elakkan memijak lantai sejuk

Ya. Memijak lantai yang sejuk secara kerap dalam tempoh yang lama akan menyebabkan tumit merekah. Terutamanya lantai di bahagian dapur rumah kampung yang biasanya hanya bersimen. Oleh itu, amalkan memakai selipar di dalam rumah bagi mengelakkan tumit merekah atau merawat masalah tumit merekah yang anda hadapi.

2. Berus tumit setiap hari

Semasa mandi anda boleh berus bahagian tumit kaki menggunakan loofah atau pun pumice stone. Selepas mandi lap tumit sehingga kering & sapukan losyen untuk melembabkan kulit.

3. Minyak zaiton

Seminggu sekali, anda boleh sapukan minyak zaiton ke kawasan tumit yang merekah. Minyak zaiton membantu melembabkan tumit dan menanggalkan sel kulit mati di kawasan tersebut.

4. Santan kelapa

Seminggu sekali, sapukan santan kelapa ke tumit yang merekah. Santan kelapa juga membantu melembabkan semula tumit yang kering dan merekah.

petua rawat tumit merekah2 300x197 7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

5. Rawatan pedicure di rumah

Rendam kaki didalam air suam yang berisi garam selama 10 minit. Ia akan melembutkan tumit kaki yang kering. Selepas direndam selama 10 minit, keringkan tumit & berus dengan pumice stone atau loofah. Kemudian sapukan losyen atau minyak zaiton atau pun santan kelapa.

6. Pisang

Ambil pisang yang masak & hancurkan. Kemudian lekapkan di tumit yang merekah selama 20 minit. Ia akan membantu melembabkan tumit kaki dan menghilangkan kulit yang kering.

7. Set Tumit Merekah Shaklee

petua rawat tumit merekah1 300x178 7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

Pengambilan Energizing Soy Protein dan Vitamin E Shaklee secara konsisten dengan aturan makan yang betul setiap hari akan membantu merawat tumit kering dan merekah secara semulajadi dari dalam. Menyapu Herbal Blend Shaklee ke tumit sebelum tidur setiap malam juga akan memberikan anda tumit yang cantik dan lembut. Tak percaya? Cubalah Set tumit Merekah Shaklee. Anda pasti tak menyesal.

Semoga 7 petua mudah merawat tumit kering dan merekah yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Set tumit Merekah Shaklee dah membantu ramai pelanggan saya merawat tumit kering dan merekah. Berminat untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 7 Petua Mudah Merawat Tumit Kering Dan Merekah

6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

Muka anda penuh dengan parut jerawat? Muka berlubang-lubang macam kawah gunung berapi? Tak kira anda lelaki atau pun perempuan, parut jerawat sememangnya memalukan. Dah penat mencuba produk kecantikan di pasaran tapi tak berkesan? Apa kata anda cuba 6 petua hilangkan parut jerawat secara semulajadi yang berkesan ini. Oh ya! Petua ini juga boleh digunakan untuk menghilangkan parut jerawat dibahagian badan yang lain.

petua hilangkan parut jeraw 300x211 6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

Anda boleh membaca tentang punca jerawat dan cara menghilangkan dengan klik di sini. Berikut adalah 6 petua hilangkan parut jerawat secara semulajadi yang berkesan. Amalkan setiap hari, insya Allah anda akan mendapat kesan yang diidamkan.

1. Lemon

Lemon mempunyai bahan anti oksida yang berfungsi untuk mencegah pengeluaran jerawat yang baru dan dalam masa yang sama menghilangkan parut jerawat yang sedia ada. Caranya mudah sahaja. Ambil sebiji lemon dan potong kepada 2 bahagian. Ambil satu bahagian, potong menjadi hirisan nipis dan gosokkan ke seluruh wajah, terutamnya kawasan yang berparut. Anda mungkin terasa pedih apabila jus lemon terkena jerawat yang baru.

petua hilangkan parut jeraw1 300x211 6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

2. Madu

Ambil satu sudu madu, sapukan ke seluruh wajah. Peringatan, anda akan berasa pedih apabila madu terkena jerawat yang ada. Kalau anda jenis yang tak tahan sakit, elakkan kawasan yang berjerawat.

3. Aloe Vera

Ambil Aloe Vera yang segar. Keluarkan lendir, dan sapu ke wajah. Anda akan berasa sensasi sejuk yang menyegarkan. Biarkan selama setengah jam sebelum dibilas.

4. Minyak zaiton

Petua yang ini selalunya mendapat feedback positif dari pelanggan saya. Caranya ambil 1 sudu minyak zaiton dan tambahkan 4 sudu garam. Kacau sehingga sebati. Sapu ke wajah dan bairkan selama yang boleh. Kemudian bilas sehingga bersih.

 6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

Nak Ebook ini secara percuma? Hubungi saya sekarang!

5. Putih telur

Sapukan putih telur kewajah dan biarkan selama 15 minit. Jika diamalkan selalu ia akan membantu menghasilkan kulit wajah yang gebu dan bebas parut jerawat.

6. Set jerawat Shaklee

Set jerawat Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan jerawat malah ia sangat berkesan untuk menghilangkan perut jerawat yang lama & yang baru. Lubang-lubang kat muka pun akan hilang. Ambillah set ini. Anda pasti tak kecewa.

Semoga 6 petua hilangkan parut jerawat secara semulajadi yang berkesan ini bermanfaat untuk anda. Set jerawat Shaklee merupakan hot seller saya. Ramai pelanggan yang berpuas hati dengan hasilnya. Berminat untuk mendapatkan set jerawat Shaklee? Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 6 Petua Hilangkan Parut Jerawat Secara Semulajadi Yang Berkesan

10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

Anda ada masalah berat berlebihan atau perut buncit? Sedang mencari tips diet yang berkesan dan mudah untuk diamalkan? Jangan buang masa. Amalkan 10 tips diet berkesan yang wajib dicuba berikut. Anda pasti menyesal kerana baru berjumpa tips ini sekarang. Kalaulah anda jumpa tips ni dari dulu lagi, pasti anda langsing sekarang.

tips diet berkesan 300x215 10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

1. Minum air secukupnya setiap hari

Badan kita memerlukan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari bagi menjalankan proses perkumuhan & pembakaran lemak. Jika kita minum kurang daripada jumlah yang sepatutnya, proses membakar lemak akan menjadi perlahan & akibatnya kita akan lambat kurus. Rugi kan? Oleh itu pastikan kita minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari.

2. Teh hijau

Apabila minum teh, pilih teh hijau. Teh hijau sememangnya membantu kita menurunkan berat badan. Lagi bagus kalau diambil tanpa gula & tambahkan seikat daun pudina. Rasanya sangat menyegarkan & membantu dalam prose diet.

3. Gula-gula getah tanpa gula

Bila lapar, selalunya kita suka mengunyah jajan. Adalah lebih baik kalau jajan tu ditukar kepada gula-gula getah tanpa gula. Ianya jauh lebih kurang kalori & membantu anda dalam proses untuk berdiet.

4. Set target & berusaha untuk mencapainya

Semestinya kita ada target masing-masing. Contohnya nak hilangkan 10 kg. Oleh itu kita set target untuk hilang 10 kg & berusaha keras untuk capai target tu dengan cara bersenam, makan makanan pembakar lemak, dan sebagainya. Ebook ini sangat membantu kita yang sedang berdiet.

ebook kurus sebelum raya1 262x300 10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

Nak Ebook ini secara percuma? Hubungi saya sekarang!

5. Beli seluar 2 saiz lebih kecil daripada yang kita pakai

Keluarkan sedikit duit untuk membeli seluar dengan 2 saiz lebih kecil daripada yang kita pakai. atau pun kalau badan kita dah membelon dari saiz asal, pilih satu seluar yang kita biasa pakai waktu slim dulu. Bila rasa motivasi untuk berdiet menurun, ambil seluar tu dan cuba pakai. Susah nak masuk kan? Rasa bengang. Rasa marah. Secara automatik kita akan bersemangat semula untuk berdiet.

6. Sup dan smoothies

Bila makan, pilih makanan bersup. Mee sup, beehun sup, nasi dengan sup, macaroni sup, dan sebagainya. Pilih air smoothie buah-buahan. Sup dan smoothies adalah makanan yang rendah kalori dan mengenyangkan dengan cepat.

7. Jangan makan berat selepas pukul 7.00 malam

Ya, ini adalah pantang-larang dalam berdiet. Makan malam sebelum pukul 7.00 malam. Selepas pukul 7.00 malam, kalau lapar sangat, ambil makanan ringan yang berkhasiat seperti buah-buahan, sayur-sayuran. Jangan sesekali makan junk food.

8. Minuman berais sebelum makan

Sebelum makan makanan yang berat, minum minuman berais yang sejuk. Lagi banyak lagi bagus, kerana ia akan membuatkan kita kenyang & tak makan banyak.

9. Jadikan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai snek

Seperti yang saya sebutkan tadi, jangan makan junk food. Bila lapar jadikan buah-buahan dan sayuran sebagai snek. Boring asyik makan buah dan sayur je? Pelbagaikan menu. Boleh buat salad buah, jus, smoothies, dan sebagainya. Be creative!

10. Set Kurus Shaklee

Anda akan lebih cepat kurus kalau anda amalkan kesemua tips yang saya kongsikan bersama set kurus Shaklee. Set kurus Shaklee membantu membakar lemak dengan lebih cepat, membuang lemak dari badan dan membina otot secara selamat.

tips diet dijamin berkesan3 300x296 10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

Demikianlah 10 tips diet berkesan yang wajib dicuba kalau kita nak kurus. Mudah je sebenarnya. Anda juga boleh membaca tips diet yang saya kongsikan di sini. Yang penting kena DISIPLIN. Berminat untuk mendapatkan set kurus Shaklee dengan harga istimewa & konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 10 Tips Diet Berkesan Yang Wajib Dicuba

Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

Siapa selalu sakit belakang? Ada macam-macam punca kenapa kita sakiit belakang. Di antaranya ialah duduk terlalu lama, mengandung, haid, dan mereka yang pernah mendapat Epidural semasa pembedahan.Nak tahu petua hilangkan sakit belakang yang terbukti berkesan? Jom saya kongsikan.

petua hilangkan sakit belak 300x230 Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

Jika anda menderita sakit belakang, berikut adalah petua yang boleh diamalkan:

1. Ais

Tekap bahagian yang sakit dengan ais. Ais akan menyebabkan bahagian tersebut menjadi kebas, sekali gus menghilangkan sakit belakang yang dialami.

2. Mandi air panas

Mandi air panas boleh melegakan otot  tegang yang menyebabkan anda sakit belakang. Mandi air panas juga merehatkan badan yang penat.

3. Tukar tilam

Anda mungkin sakit belakang kerana tilam yang tidak sesuai: terlalu keras atau terlalu lembut. Laburkan sedikit duit untuk membali tilam dengan perlindungan tulang belakang.

4. Berurut

Berurut akan membantu melancarkan peredaran darah dalam badan & melegakanotot yang tegang. Jika anda mengandung, pastikan tukang urut tidak menyentuh bahagian peranakan anda & tidak mengurut badan dengan terlalu kuat.

petua hilangkan sakit belak2 300x159 Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

6. Kalsium

Pastikan anda mengambil kalsium yang mencukupi dalam diet seharian. Di antara sumber kalsium ialah susu, keju, ikan, dan kekacang.

5. Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee yang kaya dengan kalsium sememangnya terbukti berkesan untuk mengatasi masalah sakit belakang. Dengan pengambilan yang betul, anda akan mendapat kesan positif seawal 5 hari.

petua hilangkan sakit belak1 300x201 Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

Semoga petua hilangkan sakit belakang yang terbukti berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Ostematrix Shaklee dengan harag istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Hilangkan Sakit Belakang Yang Terbukti Berkesan

 

15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

Lutut dan siku yang gelap sememangnya memalukan. Kat rumah teringin juga nak pakai skirt pendek kat depan suami kan? Tapi rasa segan sebab lutut hitam. Jom saya kongsikan home remedy untuk putihkan lutut dan siku. Mudah, hanya guna bahan makanan yang ada dalam dapur.

putihkan lutut dan siku 300x170 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

Berikut adalah 15 home remedy untuk putihkan lutut dan siku yang mudah & berkesan untuk anda amalkan:

1. Baking soda & susu

Baking soda sememangnya telah lama digunakan untuk membersihkan kulit & mengurangkan pigmentasi. Sementara susu berfungsi untuk mencerahkan kulit. Pernah dengar tak tentang kisah Cleopatra yang mandi susu untuk kecantikan setiap hari? Caranya: Ambil satu sudu besar Baking Soda & campur dengan susu sehingga menjadi seperti scrub. Sapukan ke lutut dan siku dalam bentuk bulat. Bilas. Ulang 2 hari sekali.

2. Kunyit , madu & susu

Kunyit adalah sejenis antiseptik semulajadi yang membantu mengelakkan pigmentasi. Begitu juga madu. Antiseptik ini akan membantu mencerahkan kulit dan bila dicampur dengan susu, anda akan mendapat kesan yang terbaik.Caranya: Campurkan kesemua bahan sehingga menjadi cecair kental. Sapuka ke kawasn gelap & biarkan selama 20 minit. Kemudian sapu dalam bentuk bulatan selama 2 minit & bilas.

3. Gula & minyak zaiton

Gabungan dua bahan ini akan menyingkirkan sel kulit mati yang menyebabkan kulit gelap sekali gus memberikan kelembapan kepada kulit. Caranya:Campur kedua-dua bahan dalam nisbah yang sama sehingga menjadi cecair kental. Sapu ke kawasan gelap & urut dalam bentuk bulatan selama 5 minit. Bilas.

4. Lemon & madu.

Campurkan jus dari sebiji lemon dengan satu sduu besar madu sehingga sebati. Sapu ke lutut & siku, urut selama 15 minit. Ulang 3 kali seminggu untuk kesan yang mengagumkan.

putihkan lutut dan siku1 300x170 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

5. Tepung & limau nipis

Campurkan kedua bahan sehingga menjadi sebatian kental. Sapukan ke lutut dan siku selama 5 minit sebelum dibilas. Gabungan dua bahan ini akan menyingkirkan sel kulit mati yang menjadi punca kulit menjadi gelap.

6. Minyak zaiton

Minyak zaiton berfungsi untuk menyingkirkan sel kulit mati, mengurangkan pigmentasi dan melembabpak kulit. Caranya: Gunakan minyak zaiton yang suam untuk mengurut siku & lutut selama 10 minit. Lakukan setiap hari.

7. Gunakan berus atau loofah semasa mandi

Gosok lutut dan siku dengan berus atau loofah setiap kali mandi untuk meninggalkan sel kulit mati yang menyebabkan kulit menjadi gelap. Amalkan setiap kali mandi.

putihkan lutut dan siku2 300x170 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

8. Cocoa Butter & Shea Butter

Sapukan ke lutut dan siku setiap malam sebelum tidur.

9. Aloe Vera

Jeli dari aloe vera berfungsi untuk mengurangkan pigmentasi akibat kulit yang terdedah kepada panas matahari. Caranya: Ambil aloevera dan keluarkan lendir. Sapukan ke lutut dan siku dan biarkan selama setengah jam sebelum dibilas.

10. Gunakan sunscreen

Pastikan anda memakai sunscreen setiap kali keluar dari rumah.

11. Cuka & yogurt

Campurkan kedua-dua bahan sehingga menjadi sebati dan sapukan ke lutut dan siku. Biarkan sehingga kering. Kemudian gosok selama 2 minit sebelum dibilas.

12. Buah-buahan sebagai ejen pemutih

Buah-buahan seperti anggur, lemon dan tomato mempunyai ejen pemutih yang boleh digunakan untuk memutihkan lutut dan siku. Caranya: Sapukan salah satu daripada buah tersebut ke lutut dan siku setiap hari.

13. Minyak semulajadi

Selain minyak zaiton, anda juga boleh menyapu minyak semulajadi yang lain seperti minyak minyak bijan, minyak dan minyak masak untuk melembabkan kawasan tersebut.

14. Gunakan pumice stone

Gunakan pumice stone untuk menyingkirkan sel kulit mati yang terkumpul di siku dan lutut. Lakukan 3 kali seminggu.

15. Set Putihkan Lutut Dan Siku Shaklee

Selain itu anda juga boleh putihkan lutut dan siku secara semulajadi dari dalam. Dengan pengambilan ESP Shaklee & Vitamin C secara konsisten anda akan mendapat kesan yang terbaik.

putihkan lutut dan siku3 300x170 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

Semoga info 15 home remedy untuk putihkan lutut dan siku yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set putihkan lutu dan siku Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik?Hubungi saya sekarang.

vitaminsayasignature 300x256 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

pixel 15 Home Remedy Untuk Putihkan Lutut Dan Siku

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.