Pakar Kesihatan Anda

Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

Pakar Kesihatan Anda - Hubungi 012-9025232 untuk pembelian & konsultasi terbaik

Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Kecik-kecik dulu saya pernah gelakkan kawan yang datang ke sekolah dengan pipi bengkak kena sapu dakwat biru. Kesian kat kawan tu. Kena beguk rupanya. Cikgu suruh dia balik sebab takut virus berjangkit kat kawan sekelas. Bahaya tau beguk, boleh sebabkan kemandulan! Kalau kena beguk, jangan dibiar. Bahaya! Boleh cuba cara hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat ahli keluarga yang lain.

hilangkan beguk dengan cepa2 300x200 Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit 

Penyakit beguk berlaku disebabkan oleh kekurangan iodin dan virus Paramiksovirus yang berjangkit melalui cairan lendir yang keluar dari hidung dan mulut. Senang cerita, penyakit ni akan berjangkit kat orang sekeliling bila pesakit beguk hembus hingus, bersin atau batuk. Kalau berkongsi air atau makanan pun boleh berjangkit.  Senang betul nak berjangkit kan?

Kalau kena kat budak-budak, beguk takdelah bahaya sangat. Paling teruk pun akan sebabkan demam dan muntah-muntah. Tapi kalau kena kat orang dewasa, bahaya sangat. Virus beguk boleh menyebabkan radang testis yang menjadi punca kemandulan bagi orang lelaki. Sama juga untuk wanita, beguk boleh menyerang organ peranakan.

Jadi, macam mana nak hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat orang yang tersayang? Kalau ikutkan petua orang-orang lama, caranya ialah dengan sapukan campuran nila + cuka ke beguk. Sapu je setiap masa, sampai bengkak surut. Petua ni memang berkesan tapi biasanya ambil masa berhati-hari juga untuk bengkak tu surut.

hilangkan beguk dengan cepa1 300x212 Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Kalau nak surutkan bengkak beguk tu dengan cepat dan selamat, untuk orang dewasa boleh ambil Set Beguk Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

Setiap tablet Vitalea mengandungi 75 mcg iodin. Tadi saya ada cerita beguk terjadi sebab kekurangan iodin kan? Jadi, pengambilan 2 biji Vitalea setiap hari akan memastikan badan kita mendapat iodin yang mencukupi supaya beguk cepat surut.

B Complex yang juga dikenali sebagai vitamin anti stress akan membantu menceriakan kita. Kalau kita sakit, biasanya kita rasa stress dan sedih. Betul kan? Kalau kita rasa macam tu lagi lambat nak sihat. Pengambilan B Complex akan buatkan kita rasa ceria dan insya Allah akan buatkan kita sihat dengan lebih cepat.

Selain tu, biasanya  pesakit beguk takde selera nak makan. Maklumlah, sakit kan bengkak kat situ. B Complex akan bagi selera makan supaya boleh makan seperti sedia kala. Macam orang sihat. ^_^

Vitamin C membantu tingkatkan imuniti badan supaya menjadi kuat dalam melawan virus yang sedang menular kat dalam badan kita. Waktu kena jangkitan beguk, penting sangat untuk kita tingkatkan imuniti. Kalau lemah, dikhuatiri virus akan sampai ke organ peranakan kita.

Vitamin E pula berfungsi untuk menjaga organ peranakan kita, supaya jadi kebal daripada serangan virus beguk. Bila kita ambil Vitamin E, seumpama kita bina kubu keliling organ peranakan untuk menangkis serangan virus Paramiksovirus yang boleh menyebabkan kemandulan tu.

hilangkan beguk dengan cepa3 300x214 Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Untuk kanak-kanak pula, boleh ambil Set Beguk Kanak-kanak Shaklee yang terdiri daripada Vitalea for Children & Chewable Vitamin C.  Vitalea For children membekalkan vitamin B dan 19 mineral lain untuk membantu melawan virus beguk dengan cepat dan selamat.     Chewable Vitamin C pula membantu meningkatkan imuniti. Takdelah kita kesian tengok anak kecil menderita 3 4 hari sebab beguk.

hilangkan beguk dengan cepa4 300x214 Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Sekarang anda dah tahu cara hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat orang yang tersayang! Jangan berlengah lagi. Dapatkan Set Beguk Shaklee anda hari ni juga. Hubungi saya untuk order!

vitaminsayasignature 300x256 Cara Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

Stretch mark kat perut disebabkan mengandung memang menyakitkan hati. Badan dah kurus, perut dah kempis semula. Tapi kesan stretch mark masih ada. Dah beli krim hilangkan stretch mark pun tak hilang. Kononnya berkesan tapi habuk pun tarak. Jangan sakit hati lagi. Jom amalkan 10 cara hilangkan kesan stretch mark hodoh di perut yang berkesan ni.

hilangkan stretch mark5 300x177 10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

Stretch mark boleh terjadi di perut, lengan dan peha. Ada orang yang bertuah, anak dah 5 tapi perut cantik je. Kalau yang dari segi genetiknya berketurunan ada stretch mark waktu mengandung, anak baru sorang tapi perut dah berselirat penuh stretch mark. Nak tahu 10 cara hilangkan kesan stretch mark hodoh di perut? Teruskan membaca!

1. Minyak zaitun

Kandungan dalam minyak zaitun membantu melembabkan semula kulit perut. Penggunaan yang konsisten akan membantu melunturkan warna strecth mark.

2.  Diet tinggi protein

Protein akan merangsang peningkatan kolagen dalam kulit supaya kulit menjadi cantik semula. Protein juga membantu penghasilan sel kulit yang baru untuk menggantikan sel kulit lama yang dipenuhi stretch mark.

Apakah sumber protein? Contoh makanan tinggi protein ialah susu, ayam, keju, ikan,  daging, kekacang, dan telur. Adna juga boleh ambil Energizing Soy Protein (ESP) bagi memastikan badan  mendapat protein yang secukupnya setiap hari.

3. Gel Aloe Vera

Ambil Aloe Vera segar. Sapukan gel Aloe Vera ke bahagian perut yang dipenuhi stretch mark. Biarkan selama 2 jam, bilas. Lama-kelamaan anda akan nampak stretch mark akan semakin pudar.

hilangkan stretch mark4 300x177 10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

4.  Kentang

Hiris kentang kepada kepingan yang nipis. Ambil 1 hirisan dan sapukan ke stretch mark. Teruskan menggosok selama 5 minit. Lebihan kentang yang lain boleh disimpan didalam peti ais & digunakan untuk hari seterusnya.

5. Lemon

Lemon mengandungi agen peluntur yang boleh memudarkan stretch mark. Caranya ialah perah jus lemon & sapukan jus tersebut ke stretch mark. Biarkan selama 20 minit sebelum dibilas.

6. Air Kosong

Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong setiap hari kerana pengambilan air kosong yang mencukupi akan memastikan kulit kita sentiasa lembab & membantu mencepatkan proses memudarkan stretch mark.

7. Vitamin E

Vitamin E sememangnya terbukti berkesan untuk mencantikkan kulit dan menghilangkan parut, termasuk kesan stretch mark. Macam mana Vitamin E menghilangkan stretch mark? Ia membantu mengembalikan keanjalan kulit dan membaiki tisu kulit supaya stretch mark hilang dan diganti dengan kulit baru yang cantik.

8. Vitamin C

Viitamin C juga adalah vitamin untuk kecantikan kulit. Ia merangsang pembentukan kolagen kulit iaitu menggalakkan penghasilan kulit baru yang bebas kesan stretch mark.

9. Skrub Aprikot

Ambil sebiji aprikot, lenyekkan sehingga hancur & jadikan skrub. Gosok di bahagian perut yang ada strecth mark selama 5 minit dan bilas.

10. Set Stretch Mark Shaklee

Set ini terdiri daripada ESP, Vitamin C dan Vitamin E Shaklee. Tadi saya dah cerita tentang kepentingan protein, vitamin E dan vitamin C untuk menghilangkan stretch mark kan? Haaa…..dalam set ni ada semua 3 elemen tu. Gabungan kesemua vitamin dalam set  ini akan menghilangkan stretch mark anda dengan cepat, asalkan anda ambil dengan dos & aturan yang betul.

hilangkan stretch mark6 300x215 10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

Sebagai bonus, anda akan mendapat Ebook 15 Resepi Masker Shaklee di bawah. Resepi masker ini boleh disapu ke stretch mark untuk mempercepatkan lagi proses menghilangkan stretchmark, dan juga boleh disapu ke wajah untuk kecantikan. 2 in 1. Best kan?

 10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

Semoga 10 cara hilangkan stretch mark hodoh di perut yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Nak stretch mark anda hilang dengan lebih cepat? Order Set Stretch Mark Shaklee anda hari ini juga. Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 10 Cara Hilangkan Kesan Stretch Mark Hodoh Di Perut

Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Siapalah yang takde parut? Paling koman ada parut kesan gigitan nyamuk. Paling menyampah parut jerawat. Kat muka pulak tu duduknya. Belek muka kat cermin je sakit hati. Usah gusar lagi. Jom amalkan petua hilangkan parut yang selamat dan berkesan ni.

petua hilangkan parut1 300x205 Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Kat pasaran memang banyak produk kecantikan untuk hilangkan parut. Macam-macam janjinya. Pakai hari ni esok terus cantik pun ada. Tapi confirm ke kandungannya selamat tanpa bahan kimia yang membahayakan?

Banyak produk di pasaran yang disenaraikan sebagai merbahaya oleh KKM jadi hati-hati. Lagi selamat kalau amalkan petua hilangkan parut yang selamat dan berkesan ni. Murah pun murah, guna bahan yang ada kat rumah je.Tak payah keluar duit beli produk mahal-mahal. Nak tau petuanya?

1. Serbuk teh

Ambil segenggam serbuk teh yang sudah digunakan. Rendam dalam satu cawan air suam dan biarkan hingga sejuk. Sapukan ke bahagian badan yang berparut, biarkan selama 10 minit, kemudian bilas dengan air.

2. Ubi kentang

Kupas kulitnya kemudian dipotong nipis-nipis. Kemudian sapukan pada parut. Sisa kentang yang tertinggal boleh dibiarkan menutup parut hingga kering seketika, kemudian cuci bersih.

3. Air asam jawa

Sapukan pada tempat yang berparut dan biarkan sehingga kering. Seelok-eloknya lakukan pada waktu malam sebelum tidur. Insyaallah ia amat berkesan untuk menghilangkan parut.

 Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Nak Ebook ni secara percuma? Hubungi saya sekarang di talian 012-9025232

4. Minyak zaitun

Sapu minyak zaitun ke parut setiap hari. Kandungan Vitamin E dalam minyak zaitun akan memudarkan parut yang ada.

5. Madu

Madu merupakan makanan kegemaran Rasulullah yang kaya dengan 1001 khasiat. Di antaranya ialah untuk memudarkan parut. Sapukan madu ke parut secara konsisten, insya Allah anda akan melihat kesannya.

6. Aloe vera

Alor vera juga merupakan tumbuhan serba guna yang boleh membantu menghilangkan parut baru. Sapukan sekerap yang boleh. Lagi elok kalau anda gunakan lendir aloe vera dari pokok yang segar.

7.  Timun

Ambil seketul timun. Kisar dan tapis airnya. Sapukan pada kawasan berparut. Biarkan selama 15-20 minit kemudian basuh.

8. Jagung muda

Parut dan sapu ke bahagian berparut. Biarkan selama 20 minit.

Kesemua petua hilangkan parut  yang selamat dan berkesan itu tadi adalah himpunan petua orang lama yang diamalkan sejak dulu lagi. Ianya terbukti berkesan tapi mengambil masa yang agak lama untuk nampak hasilnya.

Biasanya kalau gunakan cara yang semulajadi tanpa bahan kimia, macam tu lah. Akan ambil masa. Tak macam produk yang dipenuhi bahan kimia. Kalau anda agak tak sabar nak hilangkan parut, tapi takut nak guna produk di pasaran yang belum tentu selamat, saya ada penyelesainnya.

Anda boleh amalkan Vitamin E Shaklee yang terbukti berkesan menghilangkan parut, tak kira lama atau baru. Tak percaya? Jom kita tengok testimoni pengguna Vitamin E Shaklee yang berpuas hati ni.

Menurut beliau, dah 7 tahun beliau dihantui masalah parut hitam di muka & jerawat degil. Sekarang? Dah cantik & gebu. Jom tengok video ni dulu.

Kakak yang dah 7 tahun muka berparut ni pun dah cantik sekarang. Nak testimoni lagi? Jom tengok ni:

petua hilangkan parut 300x212 Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Anda taknak cantik jugak ke? Taknak hilangkan parut yang hodoh tu? Nak cik abang makin sayang? Jangan buang masa lagi, order Vitamin E anda sekarang!

Cuma ambil satu biji setiap hari. Sebiji lagi pecahkan dan sapu ke bahagian yang berparut. Percayalah….parut-parut yang hodoh tu akan hilang. Harganya cuma RM149. Sebotol ada 120 biji. Satu biji jatuh RM1.25. Sangatlah murah untuk kesan yang menakjubkan.

Kalau anda nak hilangkan parut, bolehlah amalkan Vitamin E Shaklee dan petua hilangkan parut yang selamat dan berkesan ni. Anda pasti berpuas hati. Nak order? Klik di sini untuk terus order atau kalau ada pertanyaan boleh hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Hilangkan Parut Yang Selamat Dan Berkesan

Petua Merawat Tumit Merekah

Bila tengok kaki orang lain cantik, rasa segan pulak sebab tumit kita merekah. Tak cantik langsung. Bukannya kita tak jaga tumit kaki, tapi tak tau kenapa jadi merekah. Makin menjadi-jadi pulak tu. Jangan biarkan, sebab kalau makin serius, tumit merekah boleh menyebabkan rasa sakit dan berdarah-darah. Jom amalkan petua merawat tumit merekah yang akan saya kongsikan ni. Murah dan boleh buat kat rumah. Semua orang boleh buat.

Tumit Merekah 300x184 Petua Merawat Tumit Merekah

Petua Merawat Tumit Merekah

Apa punca tumit kita merekah? Di antara puncanya ialah terlalu banyak berjalan. Kat rumah kita biasa berjalan tanpa kasut dan kaki terkena lantai. Itu pun antara punca tumit merekah. Kalau rumah kita berlantai simen atau mozek, lagi lah sejuk & teruk tumit kaki kita merekah. Takpe, tak payah pening kepala. Jom cantikkan semula tumit kita dengan petua ni:

1. Pakai selipar
Kalau rumah kita berlantai simen atau mozek, amalkan pakai selipar dalam rumah. Kalau nak nampak cantik sikit pakailah selipar comel berbulu-bulu atau gambar kartun. Jangan lupa juga pakai selipar bila masuk ke tandas.

2. Mandi

Waktu mandi, jangan lupakan bahagian tumit kita. Pasktikan tumit disabun & dibilas dengan baik. Dah siap mandi jangan lupa keringkan betul-betul. Jangan biar basah.

3. Sapu Krim

Lepas dah lap kering tumit tu, sapukan Herbal Blend Cream Shaklee ke tumit kaki yang merekah. Krim ni sememangnya terbukti berkesan melicinkan tumit kaki yang merekah. Harganya cuma RM27.50 satu tiub dan tahan lama. Berbaloi sangat.

4. Rawatan pedicure

Petua merawat tumit merekah yang seterusnya ialah rawatan pedicure di rumah. Tak perlu habiskan duit pergi ke saloon. Boleh buat seminggu sekali sendiri kat rumah, sambil rehat-rehat tengok tv atau baca buku. Caranya:

Tumit Merekah1 300x178 Petua Merawat Tumit Merekah

  • Sediakan 1 besen air panas. Masukkan secawan garam. Kalau ada epsom salt lagi bagus. Garam bukit pun boleh. Kalau takde, pakai je garam yang ada kat dapur tu. Boleh juga.
  • Kalau nak wangi, boleh titiskan minyak aroma terapi kegemaran kita.
  • Rendamkan kaki. Rendamlah selama yang kita nak. Kalau saya, biasanya saya rendam kaki sampai air sejuk.
  • Dah siap, lap kaki bagi kering. Ambil pumice stone dan gosok bahagian tumit yang merekah. Perlahan-lahan, jangan sampai berdarah pulak. Nak lagi best? Mintak tolong cik abang tolong gosokkan.
  • Dah siap gosok dengan pumice stone, boleh sapu Herbal Blend Cream Shaklee kat tumit.
  • Siap! Senang je kan.

5. Herb Blend Cream Shaklee

Krim ni boleh kita sapukan selalu kat tumit. Lepas mandi, sebelum tidur. Bila-bila yang kita nak. Krim ni tak berminyak atau melekit. Sapu je terus hilang. Yang best nya krim ni bukan saja berkesan untuk licinkan tumit kaki merekah, tapi juga boleh digunakan seisi keluarga untuk ruam bayi, hilangkan ketuat atau kutil,kulit menggelupas, ekzema, kesan gigitan nyamuk, dan sebagainya.

Ini adalah antara testimoni mereka yang berjaya merawat tumit merekah dengan Herbal Blend Cream Shaklee:

tumit merekah 300x252 Petua Merawat Tumit Merekah

tumit merekah1 300x252 Petua Merawat Tumit Merekah

6. Set Tumit Merekah Shaklee

Kalau masalah tumit merekah yang anda alami adalah sangat teruk, hingga berdarah atau menyebabkan kesakitan, saya cadangkan anda ambil Set Tumit Merekah Shaklee. Set ini terdiri daripada Herbal Blend Cream, Vitamin E dan ESP.

Vitamin E membantu merawat masalah kulit merekah dari dalam. Vitamin E bukan sahaja membantu menghilangkan rekahan di tumit tapi sebagai bonus, vitamin ini yang merupakan salah satu vitamin dalam Set Cantik Shaklee akan memberikan anda kulit cantik dan glowing. Untung sangat. Tumit merekah hilang, kulit pun makin cantik.

Energizing Soy Protein (ESP)  yang mengandungi protein merupakan makanan asas kepada sel dalam badan. Bila sel dalam badan mendapat makanan yang mencukupi, maka tumit kaki kita akan kembali cantik berseri.

petua rawat tumit merekah1 300x178 Petua Merawat Tumit Merekah

Itulah dia petua merawat tumit merekah yang boleh kita cuba. Amalkan selalu secara konsisten, insya Allah akan dapat tumit yang licin dan cantik. Nak order Herbal Blend Cream atau pun Set Tumit Merekah Shaklee ? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Merawat Tumit Merekah

Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Ketuat biasanya tak menyebabkan kita rasa sakit, tapi kewujudannya membuatkan kita rasa tak cantik. Lebih-lebih lagi kalau tumbuh di bahagian yang dapat dilihat orang lain seperti di muka, di leher, jari, lengan, dan sebagainya. Rasa nak kutil-kutil je bagi tercabut, tapi sakit la pulak. Kalau dapat buang ketuat tu lega betul rasanya.  Nak tak kalau saya kongsikan petua berkesan hilangkan ketuat tanpa rasa sakit?

Petua Hilangkan Ketuat1 300x172 Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Petua berkesan hilangkan ketuat tanpa rasa sakit yang akan saya kongsikan ini bukan sahaja tidak menyakitkan, malah ianya menggunakan bahan-bahan sedia ada dalam rumah kita. Tak perlu keluarkan duit pun untuk mencubanya.

1. Abu ubat nyamuk :
Bancuh abu ubat nyamuk dengan sedikit air. Sapukan ke atas ketuat dan biarkan kering. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat mengering dan luruh sendiri.

2. Kapur sirih :
Sapukan kapur sirih ke atas ketuat dan biarkan kering. Lakukan beberapa kali sehingga ketuat mengering dan luruh sendiri.

3. Minyak masak :
Celupkan lidi ke dalam minyak masak yang sedang panas dan titik ke atas ketuat dan biarkan kering. Jangan risau, takkan rasa sakit walau pun guna minyak panas.

4. Getah pelepah betik :
Sapukan getah daripada pelepah betik yang dipetik terus dari pokok ke atas ketuat. Biarkan kering. Lama-kelamaan ketuat akan kering & mengecut sendiri.

5. Daun kesum :
Petua berkesan hilangkan ketuat tanpa rasa sakit yang seterusnya ialah menggunakan daun kesum. Tumbuk lumat beberapa helai daun kesum dan campurkan dengan sedikit garam halus. Sapukan ke atas ketuat dan biarkan kering.

Walau bagaimana pun petua-petua diatas akan mengambil masa yang agak lama untuk berkesan. Kena bersabar, dan rajin amalkan setiap hari sehingga ketuat kering. Kalau anda nak hilangkan ketuat dengan cepat, atau dalam kata lain dah tak tahan sangat dengan ketuat yang ada, anda boleh harapkan Set Ketuat Shaklee yang terdiri daripada Vitamin E  dan Herbal Blend Cream.

Petua Hilangkan Ketuat2 300x172 Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Vitamin E yang dimakan akan mengecutkan ketuat dari dari akar sehingga ke hujung sementara vitamin E yang disapu pada ketuat akan mengecutkan ketuat dari luar. Gabungan proses pengecutan dari luar dan dalam akan mempercepatkan proses menghilangkan ketuat yang hodoh itu.

Herbal Blend Cream pula membantu mengeringkan ketuat & memastikan tiada parut yang ditinggalkan selepas ketuat hilang. Kalau ketuat dah kecut tapi tinggalkan parut pun tak guna ye tak? Kita nak cantik. Insya Allah dengan penggunaan Herbal Blend Cream dengan cara dan aturan yang betul, anda takkan ada parut selepas ketuat hilang.

Nak tahu apa lagi yang best tentang Set Ketuat Shaklee ni? Selain menghilangkan ketuat, vitamin E yang merupakan salah satu vitamin dalam Set Cantik Shaklee juga akan mencantikkan kulit kita. Dan sebagai salah satu vitamin dalam Set Subur Shaklee, vitamin E boleh dimakan oleh suami isteri untuk meningkatkan kesuburan supaya cepat dapat baby. Aturan makan yang betul akan saya berikan istimewa untuk pelanggan yang membeli Set Ketuat Shaklee dari saya.

Bukan itu sahaja. Ada lagi. Herbal Blend Cream juga adalah krim serba guna yang boleh digunakan untuk merawat ruam pada bayi, kulit merekah, ekzema, gatal-gatal, kulit yang terkena minyak panas, kulit menggelupas, kulit kering, tumit merekah, dan sebagainya. Pendek kata satu keluarga boleh gunakan krim ni.

Petua Hilangkan Ketuat 300x172 Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Jadi, itulah dia petua berkesan hilangkan ketuat tanpa rasa sakit yang boleh anda amalkan. Kalau nak cepat, boleh ambil Set Ketuat Shaklee. Anda pasti menyesal sebab baru sekarang anda tahu pasal set ni. Kalau tak, dah lama ketuat anda hilang. Hubungi saya untuk mendapatkan Set Ketuat Shaklee anda, hari ini juga!

vitaminsayasignature 300x256 Petua Berkesan Hilangkan Ketuat Tanpa Rasa Sakit

Mengapa Saya Berak Berdarah?

Siapa yang tak risau kalau tiba-tiba mengalami masalah berak berdarah? Kalau anda tiba-tiba mengalami masalah tersebut, usah malu. Buang perasaan malu tu jauh-jauh. Perkara paling utama sekali yang perlu dilakukan ialah untuk mengenal pasti punca kenapa saya berak berdarah?

berak berdarah 300x251 Mengapa Saya Berak Berdarah?

Mengapa Saya Berak Berdarah?

Terdapat banyak punca kenapa anda mengalami berak berdarah iaitu:

1. Sembelit

Jika anda mengalami masalah sembelit, kemungkinan besar najis yang keras akan mencederakan usus lalu menyebabkan pendarahan. Oleh itu, jika anda mengalami sembelit, boleh amalkan10 tips rawat sembelit secara semulajadi dan berkesan ini. Berak berdarah disebabkan sembelit biasanya akan membuatkan ada berasa sakit.

2. Buasir
Terdapat dua jenis buasir iaitu busir dalaman & buasir luaran. Pesakit buasir juga berpotensi mengalami masalah berak berdarah. Jom baca penerangan panjang-lebar saya mengenai jenis, golongan berisiko, punca, simptom, pencegahan, dan rawatan untuk buasir. Anda akan berasa sakit semasa membuang air besar sekiranya anda mengidap buasir.

Bagi wanita yang mengalami berak berdarah selepas bersalin atau semasa berpantang, biasanya ialah disebabkan oleh sembelit atau buasir.

3. Kecairan darah

Pesakit Leukimia dan kanser darah akan mengalami keadaan di mana berlaku kecairan darah &  sel-sel darah akan menyerap keluar dari dinding unsus ke dalam rongganya, menyebabkan anda mengalami berak berdarah. Anda tidak akan berasa sakit ketika membuang air besar jika berak berdarah yang anda alami adalah disebabkan oleh kecairan darah.

berak berdarah1 300x251 Mengapa Saya Berak Berdarah?

4. Radang dan inflamasi.

Radang di bahagian esofagus, perut, atau pun usus kecil juga boleh menyebabkan anda mengalami berak berdarah. Anda tidak akan berasa sakit ketika membuang air besar jika berak berdarah yang anda alami adalah disebabkan oleh radang & inflamasi.

5. Ulser.

Jawapan terakhir untuk soalah kenapa saya berak berdarah yang anda utarakan ialah ulser perut. Ulser perut akan menyebabkan perut anda berdarah & darah tersebut akan keluar melalui najis. Anda tidak akan berasa sakit ketika membuang air besar jika berak berdarah yang anda alami adalah disebabkan oleh ulser.

Apakah rawatan untuk berak berdarah?

Pertama sekali, jangan lupa untuk terus makan ubat yang diberikan untuk sakit anda ( kanser, leukimia, ulser, radang, dan sebagainya ). Seterusnya, anda boleh mengambil Set Berak Berdarah Shaklee yang terdiri daripada Zinc Complex, Sustained Release Vitamin C dan ESP. Set ini juga selamat untuk diambil oleh ibu mengandung.

berak berdarah2 300x197 Mengapa Saya Berak Berdarah?

Energizing Soy Protein atau ESP mengandungi protein yang menjadi makanan asas kepada sel dalam tubuh badan. Apabila sel dalam badan mendapat makanan yang berkhasiat, ia akan membantu pembentukan sel baru yang baik, sekali gus membantu mengatasi masalah berak berdarah.

Sustained Release Vitamin C berfungsi untuk mengatasi radang & inflamasi yang berlaku didalam usus dan menyembuhkan luka jika ada. Ia juga meningkatkan imuniti badan agar kita menjadi sihat & tidak mudah dijangkiti penyakit.

Zinc Complex berfungsi untuk menyembuhkan luka dalam usus jika ada, dan mencegah jangkitan kuman. Ia juga merupakan anti oksida.

Kalau anda berak berdarah disebabkan oleh sembelit, seeloknya anda ambil Set Sembelit Shaklee. Dan jika anda berak berdarah disebabkan oleh buasir, anda boleh ambil Set Buasir Shaklee. Kenapa? Kerana set tersebut bukan sahaja akan membantu mengatasi masalah berak berdarah, malah ia juga akan mmebantu mengatasi masalah sembelit & buasir yang anda alami.

Semoga kupasan saya tadi berjaya menjawab persoalan anda berkenaan mengapa saya berak berdarah? Hentikan masalah berak berdarah anda dengan mengambil Set Berak Berdarah Shaklee. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan konsultasi terbaik.

vitaminsayasignature 300x256 Mengapa Saya Berak Berdarah?

Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Sesetengah orang mengalami masalah tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Ini kerana pencuci pinggan mangkuk biasa mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate yang boleh merengsakan kulit.

alahan sabun basuh pinggan1 300x180 Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Bagi anda yang mempunyai masalah tersebut, jalan pintas yang selalu diambil ialah dengan menggunakan sarung tangan semasa membasuh pinggan. Tapi lama-lama rimas juga kalau tiap kali nak basuh pinggan kena pakai sarung tangan. Ye tak?

Saya ada penyelesaian kepada masalah anda. Anda boleh atasi masalah tangan mengeelupas akibat alahan sabun basuh pinggan dengan memilih sabun semulajadi yang lembut dan mesra kepada tangan, tapi dalam masa yang sama sangat berkesan meninggalkan kotoran dan minyak yang degil. Cuma campurkan 3 titis sabun ke dalam sebesen air, dan anda boleh mencuci pinggang mangkuk dengan bahagia. Tiada lagi alahan!

Memperkenalkan, Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee. Nak tahu apa kelebihannya?

  • Lembut pada tangan.
  • Tiada bahan kimia. Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan seperti jagung & kelapa.
  • PH seimbang, tidak berasid atau beralkali yang boleh menyebabkan kerengsaan.
  • Buih sabun yang tahan lebih lama. Serius memang jimat. Guna sikit pun cukup untuk basuh pinggan yang banyak sebab memang betul-betul pekat.
  • Berkesan meninggakkan minyak. Sekali lap je minyak hilang.
  • Selamat. Dijamin tiada toksik.
  • Hypoallergenik
  • Tiada klorin.
  • Tahan lama. Bila nak basuh pinggan, titiskan 3 titis sabun ke dalam sebesan air, dan boleh digunakan untuk mencuci semua pinggan mangkuk yang kotor. Memang betul-betul menjimatkan.

alahan sabun basuh pinggan 300x217 Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Menarik kan? Bukan itu sahaja, Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee juga merupakan serbuk pencuci yang serbaguna (multi purpose). Bukan sahaja boleh digunakan untuk mencuci pinggan mangkuk, ia juga boleh digunakan untuk mencuci botol susu bayi. Ianya selamat untuk botol susu bayi kerana diperbuat dari bahan semulajadi yang lembut dan selamat.

Oh ya! Tangan anda sakit dan menggelupas sebab sabun basuh pinggan kan? Boleh gunakan Herbal Blend Cream untuk memulihkan tangan anda seperti sedia kala. Serius krim ni memang best! Harganya cuma Rm27.50. Murah kan?

Dengan harga serendah RM28 sebotol, Sabun Pencuci Pinggan Mangkuk Shaklee akan membantu anda mengatasi masalah tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Anda pasti rasa rugi sebab tak beli sabun ni sejak dulu. Memang berbaloi! Nak order? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

 

 

Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Demam denggi sememangnya menyeksakan. Hanya yang pernah alami saja tahu betapa siksa menganggung sakit sendi, sakit badan, cirit-birit, loya-loya dan pening kepala. Lagi teruk kalau kena denggi berdarah. Berikut adalah kompilasi petua rawat demam denggi yang terbukti berkesan, yang suami saya kumpul semasa saya terkena demam denggi tidak lama dahulu.

rawat demam denggi 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Bila saya recall semula, permulaan demam denggi yang saya alami ialah sakit badan yang melampau. Satu badan sengal macam dilenyek steamroll. Tak lama lepas tu saya tiba-tiba demam. Temperature naik mendadak. Bila pergi ke hospital disahkan denggi. Warded & drip. Masuk air berbotol-botol sampai tangan bengkak. Dah dirawat pun masih menderita. Sakit badan tak hilang, masih cirit-birit, dan kepala pening. Selera makan pun hilang.

Oleh itu saya faham bagaimana penderitaan pesakit demam denggi. Jika anda atau ahli keluarga disahkan demam denggi, boleh amalkan petua-petua berikut. Insya Allah berkesan.

1. Minum banyak air masak

Jika terkena denggi kita akan mengalami cirit-birit dan muntah-muntah. Badan akan kehilangan banyak air. Oleh itu adalah penting untuk minum air kosong dalam kuantiti yang banyak bagi mengelakkan dehidrasi.

2. Sup ketam

Katanya paling berkesan ialah ketam nipah. Tapi kalau tak jumpa ketam nipah, ketam apa-apa pun boleh. Resepi sup ketam yang mama buat untuk saya mudah sahaja. Bahan-bahannya:

2 ekor Ketam

Sup bunjut

Halia lebih kurang seinci

Bawang putih ( Lagi banyak lagi bagus )

Daun sup & daun bawang

Bawang merah

Tumis bawang merah & bawang putih. Apabila garing, masukkan ketam & semua bahan-bahan lain. Rebus sehingga ketam masak. Makan sup ini setiap hari. Insya Allah sel darah merah akan kembali seperti normal.

rawat demam denggi1 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

3. Jus daun betik

Memang sangat pahit tapi berkesan. Ambil pucuk betik yang tua. Tumbuk sehingga halus & perah jusnya. Minum sesudu jus tersebut setiap pagi.

4. Jus pegaga

Mudah sahaja. Cuma kisar & minumm jusnya. Rasanya pun sedap. Boleh tambah sedikit gula kalau nak lagi sedap.

5. Air 100 Plus

Tujuan kita minum air 100 plus ialah untuk menggantikan bendalir dalam badan yang hilang akibat cirit-birit dan muntah. Walau bagaimana pun perlu ingat bahawa ia adalah minuman isotonik yang tak berapa elok kalau diambil dalam kuantiti yang banyak. Sebagai alternatif kita boleh ambil Performance Drink Shaklee yang mempunyai fungsi sama seperti 100 Plus, tapi ianya selamat, berkhasiat, dan datang dalam perisa oren yang sedap.

rawat demam denggi2 300x186 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Pengambilan supplement membantu merawat demam denggi dengan lebih cepat

Set Denggi Shaklee telah membantu ramai pesakit demam denggi sembuh, termasuk saya. Saya sendiri dah rasa keberkesanannya. Malah doktor pun kagum bila tengok saya cepat recover walau pun asalnya bacaan platlet darah saya sangat rendah. Set ini terdiri daripada Performance Drink, Nutriferon & Vitamin C.

Performance Drink berfungsi menggantikan bendalir dalam badan yang hilang disebabkan oleh cirit-birit dan muntah. Ia juga memberikan kita tenaga. Dah asyik muntah & cirit-birit, badan pun lemah.

Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan imuniti supaya badan kita dapat melawan demam denggi tersebut. Semakin tinggi imuniti badan, semakin mudah kita melawan penyakit.

Vitamin C berfungsi untuk meningkatkan imuniti, seperti Nutriferon. Gabungan 3 vitamin dalam set ni akan membantu kita supaya sembuh dari demam denggi dengan cepat, dan yang paling penting kesengsaraan yang kita alami akan hilang, tak perlu lagi menderita.

rawat demam denggi3 300x138 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

Cukuplah 5 petua yang saya kongsikan buat kali ini. Insya Allah saya akan kongsikan petua yang lain dalam entry yang akan datang. Semoga kompilasi petua rawat demam denggi yang terbukti berkesan ini bermanfaat untuk anda. Siksa kan menanggung sakit demam denggi? Jangan bertangguh lagi, dapatkan set denggi anda hari ini juga. Hubungi saya sekarang. Penderitaan anda pasti berakhir.

vitaminsayasignature 300x256 Kompilasi Petua Rawat Demam Denggi Yang Terbukti Berkesan

10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Anda terlalu kurus? Rasa cemburu bila tengok orang lain ada bentuk badan yang cantik & menarik. Dah cuba macam-macam tapi berat badan macam tu jugak. Jangan susah hati. Jom saya kongsikan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan.

tips tambah berat badan 300x222 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

1. Makan makanan berkalori tinggi

Ini adalah langkah paling penting dalam penambahan berat badan. Lebihkan memakan makanan berkalori sebanyak 500-1000 kcal dalam sajian anda setiap hari. Dengan cara ini, anda boleh menambahkan berat badan anda sebanyak 0.5kg-1kg dalam tempoh seminggu. Apa yang dimaksudkan dengan makanan berkalori tinggi? Di antaranya ialah makanan bergoreng, makanan bersantan, dan makanan yang berlemak. Elakkan makanan pembakar lemak ya! Nak tahu apa dia makanan yang membantu membakar lemak? Jom baca di sini.

tips tambah berat badan3 300x297 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

2. Makan makanan berkarbohidrat tinggi

Kalori yang berlebihan dari pada makanan yang berkabohidrat tinggi seperti nasi lemak adalah seperti minyak enjin kepada badan anda. Antara makanan yang berkarbohidrat tinggi ialah nasi, roti, pasta dan segala jenis ubi. Bila makan gulai, ambil banyak kentang.

3. Ambil makanan berat 3 kali sehari beserta snacking berkalori tinggi

Makan dengan sukatan yang besar sekurang-kurangnya tiga kali sehari bersertakan snek yang berkalori tinggi.  Contoh snek berkalori tinggi ialah  karipap, sandwich, dan kuih-muih.  Bagaimanapun, snek yang dimakan itu tidak seharusnya menggantikan makanan-makanan yang berkhasiat. Makan selalu dan jangan abaikan waktu makan anda!

4. Makan lewat malam

Apabila kita makan lewat malam, badan tiada masa untuk memproses makanan tersebut kerana kita akan terus tidur. Ini adalah cara terbaik untuk menambah berat badan. Nak lagi berkesan? Lepas makan terus tidur.

5. Makan lebih daging merah

Daging merah seperti daging lembu, kambing, dan ayam mengandungi zat besi yang tinggi dan merupakan sumber protein yang baik untuk pertumbuhan otot-otot. Apabila otot kita terbina, maka berat badan akan bertambah & kita akan nampak semakin berisi.

6. Makan dan berehat secukupnya

Tiada gunanya anda memakan makanan yang berkalori tinggi sekiranya kalori itu membakar untuk membekalkan tenaga disebabkan oleh rehat yang tidak cukup. Bukan bermakna anda harus tidur sepanjang hari. Waktu rehat atau tidur selama 6-8 jam setiap hari sudah cukup memadai.

7. Minum jus buah-buahan dan susu

Minuman adalah cara paling mudah untuk meningkatkan pengambilan kalori. Apabila anda berasa haus, cuba amalkan meminum jus buah-buahan selain daripada air kosong.

8. Senaman membina otot

Pilih senaman yang membina otot. Nak tahu apa yang dimaksudkan dengan senaman membina otot? Jom baca penerangan saya tentang senaman membina otot di sini. Tapi saya nak ingatkan bahawa penambahan atau pembinaan tisu otot-otot adalah bergantung kepada susuk badan dan juga ciri-ciri genetik yang kita warisi.

9. Kurangkan stress

Ini sememangnya agak sukar untuk dilakukan tapi harus dicuba. Stres adalah salah satu punca yang menyebabkan kita hilang selera makan. Namun begitu ada juga orang yang makan berlebihan ketika menghadapi situasi sebegini. Apa pun elakkan stres kerana ianya tidak baik untuk kesihatan.

10. Jangan obses dengan alat penimbang

Tak perlu timbang berat badan setiap hari kerana anda pasti akan kecewa. Naik atas alat penimbang seminggu sekali, anda pasti akan tersenyum dengan penambahan berat badan yang berjaya dicapai. Amalkan 9 tips di atas & insya Allah anda berat badan anda akan bertambah.

Selain mengamalkan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan yang saya kongsikan tadi, anda juga boleh mengambil set tambah berat badan Shaklee untuk membantu anda menambah berat badan dengan lebih cepat. Set ini terdiri daripada B Complex, Vitalea & Mealshakes.

tips tambah berat badan1 300x182 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Vitalea adalah multivitamin yang memastikan badan mendapat semua nutrien yang diperlukan setiap hari. Apabila badan kita mendapat semua nutrien yang diperlukan, kita akan menjadi sihat kerana kekurangan  nutrien adalah antara punca kekurangan berat badan. Vitalea juga membantu meningkatkan selera makan.

B Complex membekalkan vitamin B yang diperlukan oleh badan & fungsi utamanya ialah untuk meningkatkan selera makan. Ambil B Complex dengan dos & aturan makan yang betul, selera makan anda pasti bertambah.

Mealshakes adalah minuman berperisa vanilla yang sedap, wangi & menyelerakan. Ia kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh tubuh badan dan yang paling penting, ia membantu meningkatkan selera makan. Serius! Anda pasti menyesal kerana tak ambil set ni dari awal.

Jika anda ada bajet yang lebih, boleh tambah Energizing Soy Protein (ESP) ke dalam set ini. Ya, biasa kita dengar ESP ni fungsinya untuk menguruskan badan. Tahukah anda, dengan aturam makan yang betul, ESP akan buatkan kita cepat lapar dan asyik nak makan aje. Betul. Saya serius ni. Jadi, kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah ESP. Dan sebagai bonus, anda bukan sahaja akan dapat tambah berat badan malah dapat meningkatkan tenaga dan kulit pun akan jadi semakin cantik. Klik sini untuk membaca khasiat ESP dengan lebih lanjut.

tips tambah berat badan2 300x200 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

Kesimpulannya, impian anda untuk menambahkan berat badan dan mendapat berat badan yang cantik macam Che Ta bukanlah perkara yang mustahil. Anda boleh! Insya Allah dengan pengambilan set tambah berat badan Shaklee dan amalkan 10 tips cepat dan berkesan untuk tambah berat badan yang saya kongsikan tadi, anda pasti tersenyum lebar tiap kali naik atas mesin penimbang. Jangan buang masa lagi. Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 10 Tips Cepat Dan Berkesan Untuk Tambah Berat Badan

 

Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Sakit lutut dan sendi bukan sahaja melanda mereka yang berusia, malah mereka yang masih muda pun tak terkecuali daripada mengalami masalah tersebut. Jika anda mengalami masalah tersebut, apa kata kita kaji apakah punca sakit lutut dan sendi, dan kemudian saya akan kongsikan tips berkesan untuk mengatasinya.

punca sakit lutut dan sendi2 300x215 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Adalah penting untuk kita mengetahui apakah punca sakit lutut dan sendi supaya kita boleh melakukan pencegahan agar sakit tersebut dapat dielakkan daripada berulang semula. Di antara punca sakit lutu dan sendi adalah:

1. Berat badan berlebihan

Jika kita mempunya berat badan yang berlebihan, lutut dan sendi-sendi terpaksa menampung beban yang berlebihan sekali gus merosakkannya. Oleh itu, adalah penting untuk mendapatkan berat badan ideal. Jom baca di sini untuk mengetahui macam mana cara nak ketahui sama ada berat badan kita unggul atau pun tidak.

2. Kemalangan, kecederaan atau hentakan

Kemalangan, kecederaan atau hentakan akan menyebabkan berlakunya serpihan tulang (bone chips). Serpihan yang tidak dikeluarkan akan tersimpan didalam runag sendi dan menyebabkan bengkak & kesakitan. Sekiranya anda mengalami sebarang kejadian diatas & diikuti oleh sakit lutut atau sendi, sila berjumpa doktor dengan kadar segera.

3. Terlalu aktif

Jika anda terlalu aktif, terutamanya atlit yang saktif bersukan, kemungkinan besar anda alan mengalami Bursitis iaitu keadaan di mana selaput yang mengandungi lendir pelincir menjadi bengkak lalu menyebabkan kesakitan.

4. Osteoarthritis

Ia biasa berlaku kepada mereka yang berusia 50 tahun ke atas di mana lendir pelincir semakin berkurangan & menyebabkan geseran di antara sendi setiap kali anda bergerak lalu menyebabkan keradangan.

5. Kepala lutut (patela) beralih kedudukan

Keadaan ini biasa dihadapi oleh mereka yang bersukan. Apabila kepala lutut berlaih kedudukan, bengkak akan berlaku & menyebabkan kesakitan yang teramat sangat.

6. Usia

Semakin kita berusia, kolagen dan pelincir sendi semakin berkurangan dan menyebabkan berlakunya geseran dan radang setiap kali bergerak. Tiada apa yang dapat menghalang usia dari mengurangkan kolagen & pelincir dari tubuh badan, tapi insya Allah pengambilan supplement dapat membantu mengurangkan masalah ini.

Jika anda mengalami masalah sakit lutut dan sendi, usah berlengah lagi. Anda boleh mengamalkan Set Sendi Shaklee yang terbukti berkesan seawal 5 hari! Insya Allah dengan pengambilan yang betul secara konsisten, kesengsaraan anda akan hilang. Set ini terdiri daripada Ostematrix, OmegaGuard dan Advanced Joint Health Tablet.

punca sakit lutut dan sendi 177x300 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

punca sakit lutut dan sendi1 300x214 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

 Bagaimana Set Sendi Shaklee berfungsi menghilangkan masalah sakit sendi dan lutut yang anda alami?

Langkah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat

Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara iaitu:

  • Menyokong keselesaan sendi
  • Memelihara tisu penyambung yang sihat
  • Meningkatkan kesan kusyen

Langkah 2 : Mengurangkan inflamasi

OmegaGuard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. Ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. OmegaGuard juga bertindak sebagai pelincir yang membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas tanpa kesakitan.

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat

Ostematrix kaya dengan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tetapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Insya Allah dengan pengambilan set sendi Shaklee secara konsisten, anda akan mendapat kesan positif seawal 5 hari. Anda boleh membaca testimoni mereka yang berpuas hati dengan set ini dengan klik di sini. Semoga perkongsian saya tentang punca sakit lutu dan sendi membantu anda. Berminat untuk mendapatkan set sendi Shaklee? Hubungi saya sekarang!

vitaminsayasignature 300x256 Punca Sakit Lutut Dan Sendi

pixel Punca Sakit Lutut Dan Sendi

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.